Política

Viver i Pi-Sunyer veu “pràcticament impossible” aturar el nou 9-N

El president del CATN argumenta que el procés és “autoexecutiu” i el govern ja ha fet “tot el que havia de fer”

Aposta per unes eleccions plebiscitàries amb una llista conjunta

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver i Pi-Sunyer, veu “pràcticament impossible” que es pugui aturar el procés participatiu del 9, malgrat que aquest dijous el Consell d'Estat hagi emès un dictamen favorable a la impugnació davant el Tribunal Constitucional (TC).

Durant el dinar col·loqui Moment Zero, organitzat per El Punt Avui i l'entitat Moment Zero al Born Centre Cultural, Viver Pi-Sunyer ha argumentat que “tal i com està ara” el procés del 9-N “no es pot aturar” perquè “és autoexecutiu”, és a dir, que “sense fer res, ja s'aplica”. “Tot el que havia de fer el govern ja ho ha fet”, ha afegit.

Al seu parer, que els passos que està fent l'Estat eren “previsibles” però “ho hem hagut de fer perquè ens ho exigeix la comunitat internacional”. “El guió s'està complint. Res del que està passant ens pot sorprendre per imprevisible”, ha constatat.

Viver ha apuntat que el proper pas serà ratificar el procés amb unes eleccions plebiscitàries i ha apostat per “una llista conjunta”, ja que, al seu parer, “reforçaria el procés de cara a la comunitat internacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia