Política

Rajoy reitera que no acceptarà “que es trenqui la unitat d'Espanya” o “es violi la Constitució”

El president del govern espanyol reivindica “la fermesa” del seu govern davant el repte sobiranista català

Es mostra disposat a buscar “punts d'entesa” amb la Generalitat dins el respecte a la llei

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reiterat aquest dimarts al Congrés dels Diputats que no accepta que qüestioni “la unitat d'Espanya” o la Constitució. S'ha mostrat, però, disposat a buscar “punts d'entesa” amb la Generalitat dins “el respecte a la llei”.

En el seu discurs al d'obertura del debat de política general que es fa al Congrés dels Diputats, el cap del govern espanyol ha reivindicat “la fermesa i proporcionalitat” del seu govern davant el procés sobiranista català.

En aquest sentit, ha destacat que va aconseguir impedir que se celebres el “referèndum il·legal” que es volia fer el passat 9 de novembre i que, segons ell, trencava la igualtat a l'Estat espanyol. “En el seu lloc es va portar a terme un esdeveniment propagandístic sense legitimitat democràtica i mancat d'efecte polític”.

Amb tot, ha lamentat que el govern català dediqués “recursos i esforços” a aquest “simulacre” que, al seu parer, estava “condemnat al fracàs des del començament” en lloc de dedicar-los a “superar les dificultats financeres” de la Generalitat”.

Ha estat en aquest punt que Rajoy ha garantit que el seu executiu “mai acceptarà que es podi en tela de judici la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, la igualat dels espanyols i els seus drets fonamentals”.

Tot seguit ha matisat que manté la seva “disposició permanent a buscar punts d'entesa amb la Generalitat”. Això sí, sempre “des del respecte a la llei” i “les normes que ens hem donat entre tots”. En aquest sentit, ha defensat que l'actual marc legislatiu ha donat a l'Estat espanyol “dècades de convivència pacífica, de benestar econòmic, una descentralització sense parangó a la UE i respecte a la pluralitat del país”.

A més, ha subratllat que tampoc permetrà que es pretengui “violar la Constitució” o modificar-la “per vies que no són les que la llei estableix”. “Espanya és un estat democràtic i de dret en el que tots estem sotmesos a la llei”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.