Política

Quan la política guanya el futbol

Ahir el Madrid i el Juventus jugaven en obert per TV3 la semifinal de la Champions i ja se sap que en època preelectoral una de les màximes que sempre s'han de complir és que el futbol mana quan es tracta de triar entre política i pilota. Però, desafiant l'adversitat, el candidat de CiU a Vilassar de Mar, el també alcalde Quim Ferrer, va organitzar la seva presentació amb un convidat també de la primera lliga, però en aquest cas política: el president Mas, que, a més, jugava en camp propi atesa la seva vinculació familiar amb el municipi. Tot i això, abans d'entrar al local va rebre tant aplaudiments dels simpatitzants com crits d'un grup de joves. Amb un Ateneu Vilassanès amb gent dempeus, el president Mas va lloar la tasca feta en una població que, al seu parer, ha millorat molt en els darrers vuit anys de govern encapçalat per Ferrer. No hi va haver lloc per al cofoisme en el discurs del cap del govern català i potser el públic el va trobar a faltar en uns temps, tal com va reconèixer el mateix president, farcits d'incerteses. Tot i això, malgrat el to tenyit de seny i orfe de rauxa, Mas va destacar que el 24-M “es votarà una doble dimensió”. “Primer es votarà com es governarà el municipi i segon, com quedarà el mapa català per saber quanta gent sumarà per estirar el carro del procés de cara al 27-S”, va dir.

Quim Ferrer, de la seva banda, va voler esvair dubtes sobre la controvertida crisi del partit que ha provocat l'aparició a les eleccions d'una nova formació integrada per cinc exregidors del govern. “El temps posa tothom al seu lloc i ha quedat clar que es tracta d'una lluita política. Accepto les discrepàncies, però no la deslleialtat ni la mentida”, va dir. Episodi tancat. La resta de la seva intervenció va anar dirigida a desgranar, poc, l'obra de govern, i avançar, tampoc massa, el programa pels propers quatre anys. Als assistents els van quedar clars, però, dos punts: que es congelaran els impostos i les taxes sense reduir els serveis i que Vilassar tindrà un teatre “de primera”. Els aplaudiments van evidenciar l'encert dels compromisos. Quim Ferrer va convidar el nou equip a l'escenari –“són una passada, unes màquines de treballar”– i va demanar que se'ls apropin en campanya “sense por, preguntant el que sigui”. La foto de família, el cant d'Els Segadors i pastetes i copa de cava van tancar una nit on la competició esportiva va quedar en segon lloc. Com a mínim la primera part...

Artur Mas presenta Quim Ferrer, el candidat del municipi on té lligams familiars, en un acte ple d'incondicionals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia