Política

ANNABEL MORENO

CAP DE LLISTA D'ERC D'ARENYS DE MAR I FUTURA ALCALDESSA

“Han dividit el poble entre bons i dolents”

“A ningú no li agrada fer una moció de censura, però era inevitable. La situació de feblesa, de manca de transparència i de diàleg no es podia allargar gaire més”

“Sé que alguns em veuran com un monstre, però només els demano que em donin una oportunitat”

Annabel Moreno, advocada de professió, portaveu del grup d'ERC a l'Ajuntament d'Arenys de Mar i consellera del Consell Comarcal del Maresme, ha encapçalat la moció de censura contra l'alcalde Estanis Fors (JxA). Si res no canvia, el 6 d'abril es convertirà en la primera alcaldessa del municipi.

La moció de censura era l'únic camí?
A ningú no li agrada fer una moció de censura, però era inevitable. La situació de feblesa, de manca de transparència i de diàleg no es podia allargar gaire més, perquè els ciutadans no s'ho mereixen.
Com es va gestar?
Des d'ERC mai no hem amagat que volíem un govern alternatiu i hem anat treballant amb la resta de forces. Tots coincidíem que no s'estaven fent bé les coses, que detectàvem irregularitats, que s'acumulaven les mancances i els greuges amb les entitats i que hi podia haver una altra sortida. Hem treballat amb calma, sense la pressió que podien haver donat les eleccions, i amb el convenciment que era el millor que podíem fer.
I el detonant?
La sortida del govern de la regidora del PP, Belén Quintero, fent acusacions molt greus sobre irregularitats en la gestió municipal vinculades a la figura del regidor Xavier Masgrau. No es podia esperar més.
Una entesa entre forces tan dispars com ERC, la CUP, el PSC, ICV i CiU sembla difícil.
Serem un govern de quatre partits, perquè la CUP no vol entrar. És cert, les formacions que ens unim som molt diferents, però la gent que les integrem coincidim en el programa que volem per a Arenys de Mar. Estarem en minoria, és cert, però el diàleg amb la CUP serà fluid, obert i constant. Allargarem la mà a la resta de forces, incloent-hi JxA.
El paper del PSC, que també negociava formar govern amb JxA i el PP, no s'acaba d'entendre. Confiança plena?
El PSC i també el PP ens van dir des de l'inici que negociaven amb JxA i si s'hagués donat el cas que haguessin arribat a un acord doncs l'hauríem respectat i punt, perquè hauria significat un canvi. En el moment que els socialistes s'afegeixen a la moció de censura els considerem companys de viatge a tots els efectes i hi confiem igual que ho fem amb els altres.
Què li retreu, al govern d'Estanis Fors?
Que ha aconseguit dividir el municipi i crispar-lo amb una visió de bons i dolents. I els dolents són tots aquells que discrepem del seu mandat.
És conscient que part de la ciutadania veurà la moció com l'única manera d'enderrocar un alcalde escollit per la majoria?
Sé que alguns em veuran com un monstre i que podem haver afavorit la figura de màrtir, però només els demano que em donin una oportunitat. Ara tenim el repte de demostrar-los que hi ha una altra manera de fer les coses, fer-les bé.
Quines són les prioritats?
Les polítiques de servei a les persones: benestar social, salut pública, urbanisme, participació ciutadana...Volem conèixer a fons la situació econòmica de l'Ajuntament, revisar les accions que s'han fet, motivar el personal del consistori, impulsar projectes que engresquin, revitalitzar el port amb una regidoria pròpia...
Molta feina per resoldre en només tres anys.
Ens hi veiem amb forces i estem preparats.
I els primers focs que caldrà apagar?
Uns quants també. Per exemple, conèixer a fons quina serà la gestió de la nova empresa que arriba a l'antiga llotja, resoldre l'expedient de Can Maresme, el vial verd del port i l'expedient urbanístic de la plaça Lloveras, revisar les subvencions demanades i començar a treballar per promoure des de l'Ajuntament l'accés a l'habitatge social públic.
L'oposició es preveu guerrera.
En aquests mesos com a govern ja ens hem habituat a la crispació. Ens carregarem de paciència.
Serà la primera alcaldessa d'Arenys de Mar.
Una anècdota més. Més enllà del gènere assumiré com a cap del govern local el compromís de deixar-hi la pell, pel meu municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia