Successos

El quadern negre

Tura Soler

No oblidem la Carla

Quan fa un any de l’assassinat de Carla Fernández a Girona se l’ha homenatjat perquè, com vol la seva mare, no se l’oblidi ni quedi com un número a les estadístiques

Diversos parlaments, senzills i emotius, van ser l’eix de l’homenatge que es va fer el 26 de juliol davant de l’ajuntament de Girona a la Carla Fernández Gutiérrez, la noia de 27 anys que va ser assassinada pel seu excompany Toni Montpart Tejada al pis d’ella al barri de Sant Narcís de Girona. Un dels parlaments el va fer la mare de la víctima, Blanca Gutiérrez, que lluita i no deixarà de lluitar perquè es faci justícia per a la seva filla i perquè no passi a la història com un número a les estadístiques. Per visibilitzar la víctima, en l’acte hi era present un gran retrat de la Carla en un pedestal de fusta i es van fer unes samarretes amb la fotografia d’ella per repartir entre els assistents. Blanca Gutiérrez remarca la importància que a les víctimes se les identifiqui amb noms i cognoms, i explica que per convocar amics i coneguts de la Carla a l’acte d’homenatge va trucar a gent que tenia arxivats en una agenda i es va sorprendre que alguns desconeguessin que “la noia assassinada a Sant Narcís” que havien dit a les notícies era la Carla que ells coneixien. L’acte, en què va participar l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, va coincidir justament amb la manifestació, molt més sorollosa, que van fer els familiars de les víctimes del tiroteig de la nit de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora, que clamaven perquè els Mossos no havien detingut els culpables, que han fugit, desterrats, com marca la llei gitana.

Quan fa un any del crim, judicialment el cas de Carla Fernández, recepcionista d’hotel, està encara en fase d’instrucció i l’autor confés, en presó preventiva al Puig de les Basses, on se li practicaran pericials per calibrar el seu estat mental. Toni Montpart era treballador d’una pizzeria, practicant de parkour (moure’s salvant obstacles urbans), aficionat als videojocs bèl·lics, amb intencions d’anar a combatre a la guerra d’Ucraïna al costat rus i amb una càrrega de frustració i ressentiment. Havia estat company sentimental de la Carla i després va ser company de pis d’ella, però el noi no es resignava a ser només amic seu. La nit del dimecres 26 de juliol del 2023 es va disfressar amb una dessuadora amb caputxa, mascareta i guants per entrar al pis de la Carla i allà la va escanyar. I l’endemà, simulant estar preocupat perquè la seva amiga no li contestava al telèfon, se les va enginyar per entrar a l’apartament de la noia (es va despenjar des del quart al tercer pis) i després en va sortir cridant que era morta i demanant ajuda als veïns. La seva estratègia era justificar que havia tocat coses per si hi trobaven vestigis seus i intentar culpabilitzar el noi amb qui sortia la Carla, però finalment es va enfonsar i, allà al replà mateix, va confessar que l’autor era ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia