Successos

S’entreguen dos homes relacionats amb el crim de la Font de la Pólvora

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts dos homes presumptament relacionats amb la mort violenta de dues persones al barri de la Pólvora de Girona durant l’última revetlla de Sant Joan. Els dos arrestats, de 23 i 26 anys, són cunyats dels sospitós que va disparar amb un fusell d'assalt, causant la mort d’una dona i un home arran d’una discussió veïnal i que encara no ha aparegut. Dues persones més van quedar ferides de gravetat i van ser ateses a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on els seus amics i familiars van provocar aldarulls. 

Les gestions dels investigadors de la DIC durant aquests darrers mesos han permès identificar i localitzar diverses de les persones que haurien participat en aquells fets i que immediatament després van fugir del lloc per no ser detinguts. Alguns d’aquests investigats, acompanyats dels seus respectius advocats, han anat avui a dependències policials de Figueres per lliurar-se a la policia i han quedat detinguts.

La investigació continua oberta i sota secret d’actuacions per tal de localitzar i detenir la resta d’autors presumptament implicats amb aquest episodi, durant el qual es va fer ús d’un arma de foc –un fusell d’assalt Kalàixnikov– contra diverses persones que estaven celebrant la revetlla al barri de la Pólvora. A banda de les dues persones mortes, dues més van quedar ferides de gravetat.

Aquests fets van desencadenar en una espiral de violència entre les famílies de les víctimes i del presumpte agressor. Es van produir incidents greus tant al barri de la Font de la Pólvora de Girona, com al barri del costat, Vila Roja, així com també en d’altres llocs de la demarcació de Girona, amb especial incidència al barri de Sant Joan de Figueres. Aquests incidents estaven relacionats amb actes vandàlics i la crema de béns materials i immobles propietat del presumpte autor dels trets.

Entre el 26 de juliol i l’1 agost la Unitat d’Investigació de la Regió Policial de Girona va detenir nou homes, d’edats compreses entre els 34 i 55 anys, com a presumptes responsables dels delictes de danys, violació de domicili, lesions i desordres públics. Tots els detinguts estaven relacionats amb els actes vandàlics registrats al barri de Sant Joan a Figueres i dos d’ells, a més, estaven presumptament relacionats amb els incidents ocorreguts a l’Hospital Josep Trueta de Girona quan després del doble crim un grup nombrós de persones va accedir a l’hospital i van ferir lleument a dos dels agents que estaven garantint la seguretat del recinte.

Fins a data d’avui es manté actiu un dispositiu policial preventiu de manera permanent per part d’equips d’ordre públic als barris del sector est de Girona, (principalment Font de la Pólvora i Vila roja) per donar seguretat als veïns, evitar actes vandàlics i incívics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.