Punt divers

Renfe promet al PSC millores a la línia Figueres-Barcelona

COMARQUES GIRONINES

El president de Renfe José Salgueiro i el Director General de Serveis de Rodalies i Mitja Distància Juan Javier Pérez Sanz s'han compromès amb els parlamentaris socialistes a Madrid, aquest dimecres en una reunió de treball, que milloraran les condicions de la línia fèrria Figueres-Barcelona amb la renovació de la flota de trens i la millora del servei d'informació a l'usuari, entre altres mesures. Per la seva part, el diputat de CiU per Girona, Eudald Casadesús, ha denunciat aquest dimecres en el transcurs del Ple del Parlament 'el mal funcionament de la línia ferroviària entre Portbou i Barcelona, que pateixen des de fa molt de temps els soferts usuaris gironins'.

Els diputats socialistes a Madrid Àlex Sáez i Juli Fernández amb el senador Lluís Maria de Puig i la senadora Pepa Celaya han traslladat als màxims representants de Renfe les demandes dels usuaris del servei ferroviari Figueres-Barcelona a causa de la 'qualitat deficient d'aquest tram, motivada per les obres de la línia d'alta velocitat a les comarques gironines'. Les propostes que s'han compromès a complir són renovar la flota de trens en aquest tram de manera intensiva, facilitar i agilitzar els mecanismes de devolució de les compensacions econòmiques per manca de puntualitat, millorar el servei d'informació a l'usuari amb un nou sistema d'informació i tenir disponibilitat per reunir-se a Catalunya amb representants dels usuaris i amb alcaldes.Per la seva banda, Casadesús s'ha referit a les principals demandes dels usuaris del trajecte Portbou i Barcelona, que tenen com a eixos bàsics, 'reduir el temps del trajecte, horaris adaptats a les hores d'entrada a la feina, que com a mínim tots els combois surtin o arribin a l'estació de Figueres, la reducció d'un 35% del cost del bitllet fins a l'arribada del TAV i compensacions per endarreriments'. El diputat nacionalista ha denunciat també, que 'el 52% dels trens que presten servei a Catalunya tenen més de 34 anys' i en canvi del nou model S449 adquirit l'any 2008 'no hi ha ni un de sol ni en aquesta línia, ni a Catalunya. Només n'hi ha a Madrid'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.