Punt divers

Satisfacció a Berga per l'acord que permet a Catalunya triar les festes que s'exclouran de la directiva del foc

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha expressat aquest dimecres la seva satisfacció per l'acord del Congrés que permetrà que Catalunya pugui decidir quines festes quedaran excloses de la directiva de pirotècnia de la Unió Europea, i que l'Estat ha de transposar. Gendrau no té cap dubte que les festes de la Patum de Berga estaran en aquest nou escenari que s'ha establert a partir de l'aprovació d'una proposició no de llei presentada en el Congrés de forma conjunta pels partits CiU, PSC i ERC.

El Ple del Congrés va aprovar dimarts, per unanimitat, una proposició no de llei que permet decidir a les administracions autonòmiques quines festes del foc no es veuran afectades per la directiva de pirotècnia de la Unió Europea que l'Estat ha de transposar. L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha expressat la seva satisfacció per aquest acord. Gendrau, que ha estat aquest dimecres a Madrid fent gestions a la seu del Ministeri d'Indústria per obtenir l'esborrany de la transposició del govern estatal relacionada amb la directiva europea de la pirotècnia, ha indicat que el treball que s'està fent des de Catalunya ha donat els seus fruits. L'alcalde de Berga ha avançat que l'esborrany de la transposició, que havia d'estar redactat aquest mes de maig, no s'enllestirà fins el mes de setembre.Cal recordar que més de 10.000 persones, entre elles al voltant de 200 colles de Diables i Bestiari, es van aplegar el dissabte 7 de febrer a Berga per reivindicar la cultura del foc. L'acte fou convocat precisament per expressar el rebuig a la nova Directiva del Parlament Europeu que limita l'ús dels artificis pirotècnics sense fer-ne distinció entre l'ús privat i l'ús popular i festiu. A més, la Patum de Berga serà un dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, segons va informar recentment l'organització Capital de la Cultura Catalana (CCC ), entitat que organitza la campanya d'elecció dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, amb la voluntat de promoure, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural immaterial català i andorrà. La Patum va ser declarada obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO. És per aquest motiu que automàticament serà un dels tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.