Punt divers

Els consells comarcals afectats estudien portar Endesa als tribunals si no respon a les seves demandes

Els cinc consells comarcals gironins afectats pel tall de subiministrament elèctric com a conseqüència del temporal de neu no descarten la via judicial si Endesa no respon a les seves demandes. Entre els punts acordats, demanen inversions a les torres de mitja i baixa tensió, soterrament de les línies en les vies principals de comunicació i un representant de la companyia per cada comarca entre d'altres aspectes. 'Volem una resposta ràpida i eficaç', ha assenyalat la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alzina, que ha explicat que no descarten altres vies de pressió com ara reagrupar el subministrament dels 635.000 ciutadans que representen amb una altra empresa elèctrica.

'És el moment d'exigir responsabilitats a la companyia i anirem on calgui'. Amb aquestes paraules, la presidenta del Consell Comarcal del Gironès expressava aquest divendres el convenciment dels cinc consells que és el moment de 'reclamar el que toca al territori'. A mitjans de la setmana que ve, sabran si les tres cambres de comerç gironines inicien la via judicial per sumar-s'hi com a municipis afectats. 'Si les accions que fan les cambres s'adiuen als nostres interessos i podem anar junts, sumarem els interessos dels ciutadans amb les empreses i poder així per més força', ha assenyalat Alzina, que ha subratllat que no descarten 'en cap cas' la via judicial per 'fer valer els drets del territori'. Les demandes dels consellsEn la reunió mantinguda entre els consells del Gironès, Pla de l'Estany, Selva, Alt Empordà i Baix Empordà, s'han pactat les següents demandes, que faran arribar per carta a la companyia. D'una banda, demanen inversions en mitja i baixa tensió per refer les línies obsoletes que han caigut pel temporal; el soterrament de les línies que passen a prop de les principals vies de comunicació i que han comportat molts problemes a l'hora de restablir el servei, i que els ajuntaments i centres sanitaris tinguin a la seva disposició generadors o un sistema alternatiu per fer la trucada d'emergència. També exigeixen que sigui la mateixa elèctrica qui es comuniqui amb les empreses de telecomunicacions i benzineres perquè garanteixin els serveis davant aquest tipus de situacions, així com que hi hagi un representant de Fecsa-Endesa a cada comarca amb qui els alcaldes puguin parlar directament. Finalment, calculen que la companyia haurà d'invertir uns 10 MEUR per netejar els accessos i el sotabosc dels camins per on estan passant per tal de poder fer les reparacions. Vàries vies de pressióSi l'empresa no respon a les seves demandes, ja estan estudiant vàries vies de pressió, a banda de la judicial, tenint en compte que representen a 635.000 habitants dels 168 municipis. Una d'elles seria reagrupar el subministrament elèctric amb una altra empresa. 'Hem de jugar a totes; des del món municipalista tenim prou representació i som prou importants', ha apuntat el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Ricard Herrero, que ha conclòs, 'volem respostes segures'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.