Punt divers

Ridao insisteix que 'el problema' de l'Aeroport del Prat es diu Aena, Ibèria i govern de l'Estat

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat aquest dissabte al matí a Tarragona que 'el problema' de desenvolupament de l'Aeroport del Part prové de la gestió que porta a terme Aena amb el govern de l'Estat i la centralització a Madrid de la companyia Ibèria. Ridao, que ha fet aquestes declaracions en el marc de l'escola de tardor d'Esquerra, ha dit que espera que el nou model de gestió aeroportuària deixi de ser 'centralista, opaca i passi a ser molt més competitiva'. Segons el secretari general d'ERC, cal que el Prat voli sol i per si mateix i que busqui nous clients i vies de desenvolupament a Àsia i Orient Mitjà.

Joan Ridao ha criticat que altres aeroports europeus més petits que el de Barcelona gestionin més vols internacionals que el català. Segons ERC, això es deu a que el model és molt més 'descentralitzat i competitiu' que el del govern de l'Estat que gestiona i centralitza la major part del volum de negoci a Barajas.En aquesta mateixa línia, Ridao ha recordat que les inversions fetes a Catalunya en matèria d'aeroports únicament representen el 16% del volum total.Ridao ha lamentat també que de cara als propers anys, l'Estat únicament contempli un estudi informatiu del desenvolupament de l'eix ferroviari de Catalunya amb les comunitats veïnes i que per tant, aquest punt important per la millora de les comunicacions tant de persones com per la interconnexió de mercaderies amb els diferents punts de l'Estat, quedi pendent.Tot i així, el secretari d'ERC ha afirmat que espera que el fet que l'Estat presideixi la Comunitat Econòmica Europea en els propers mesos serveixi per endegar noves accions en aquest sentit.Prop d'unes 150 persones han assistit aquest dissabte a la primera jornada de l'escola de tardor d'Esquerra. Entre les personalitats més destacades el conseller Josep Huguet, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre així com diferents alcaldes i regidors del territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.