Punt divers

L'Hospital de la Seu d'Urgell celebra els 150 anys de servei vocacional de les Germanes de la Sagrada Família Urgell

La Congregació de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell celebra enguany el 150è aniversari de la seva fundació a la Seu d'Urgell. La responsable de la comunitat de l'hospital d'aquesta ciutat, la germana Visitación Lorenzo, creu que actualment la vocació de servei és més escassa i necessària que mai. En la seva tasca diària, aquestes monges dedicades a l'atenció als malalts i als avis, constaten com 'la majoria passen molta estona sols perquè a la família tothom treballa'. La germana Lorenzo explica que la seva tasca avui és majoritàriament escoltar, perquè la gent té la necessitat vital de comunicar-se, i que molts cops, 'només amb això ja se'ls passa la meitat del mal'.

La comunitat de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell ha rebut aquest dimecres al migdia la campana que simbolitza la celebració del 150è aniversari de la fundació de la Congregació i del inici de la seva tasca al servei dels malalts i de l'ensenyament. El Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha estat el marc d'aquesta benvinguda, ja que també és el lloc on es va iniciar aquesta tasca i on la comunitat encara es manté en actiu treballant de manera ininterrompuda des de la seva fundació.La fundadora de la congregació, la mare Anna Maria Janer, ho va fer en resposta a un servei de caritat, tot atenent el juny de 1859 la petició del bisbe Josep Caixal Estradé. Tot plegat perquè el Bisbat d'Urgell havia patit durament pel còlera uns anys abans, i a tenor de les limitacions d'atenció sanitària que hi havia a la ciutat.Aquesta campana, que es diu 'Anna Maria' en memòria a la fundadora de la congregació, simbolitza 'la veu de la vocació de servei que caracteritza la tasca de la congregació', segons explica la  germana responsable de la comunitat del Sant Hospital, Visitación Lorenzo. Aquesta campana s'exposarà durant quinze dies a l'hospital i després serà traslladada al seu emplaçament definitiu, a l'edifici del costat, el Convent de La Punxa.Aquesta peça de fundició 'té una sonoritat preciosa', explica la germana Visitación, i afegeix que esperen poder-la instal·lar al campanar del convent per donar veu a aquest, després d'haver estat exposada en totes les comunitats que per Catalunya i Andorra té la congregació. La Congregació de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell és molt extensa i té comunitats també per la resta d'Espanya ,a tot Llatinoamèrica, a Roma, a l'Àfrica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.