Punt divers

Els Reis d'Orient donaran personalment els regals a cada nen dimarts al matí a la plaça del poble de Castellciutat

ALT PIRINEU I ARAN

Els Reis d'Orient donaran els regals als nens de Castellciutat personalment, aquest dimarts al matí a la plaça del poble. Des de fa uns anys els Mags d'Orient es reserven el matí del dia 6 de gener per entregar els regals als infants de Castellciutat, un a un. Aquest és l'acte culminant d'una sèrie d'iniciatives que es duen a terme durant aquestes festes com són un concurs de postres de Nadal i d'ornamentació de façanes, que aquest cap de setmana va reunir uns 25 veïns. L'Associació de veïns de Castellciutat ve organitzant aquests actes per aquestes dates els darrers anys.

L'associació de veïns de Castellciutat va celebrar aquest diumenge a la tarda al local social del poble, com ja ve fent des de fa deu anys, el concurs de postres de Nadal i d'ornamentació de façanes. Aquest esdeveniment es un dels molts que aquest col·lectiu celebra al llarg de l'any.

Encara que els preparatius són els d'un concurs, a l'hora de la veritat, com que tots són part participant i jurat alhora, acaben decidint qui s'emporta els premis mitjançant un sorteig, tal com explica Angelina Pozo, veïna de la vila. Enguany, s'ha premiat la participació amb dos cistelles de Nadal, la de les postres se l'ha endut la Rosita de Cal Farré i la de la millor decoració de façana l'Angelina de Cal Piteu. De fet, reconeixen que els concursos no són més que una excusa per animar a la participació ciutadana. Segons han explicat, s'ha aplegat menys gent que de costum 'perquè algunes de les famílies habituals tenen algú malalt i no han pogut participar'. Les postres, d'elaboració casolana, eren una variada mostra de braços de gitano, coques i pastissos de diferents fruites i de xocolata, un sorbet de nata i llimona i bunyols de poma.

A Castelliutat els Reis Mags d'Orient arriben una mica més tard que a la majoria de poblacions, segons ha explicat Joan Miguelsanz, un dels veïns que aquests dies estan bolcats en preparar tant important esdeveniment pels nens de la vila. Els infants de Castellciutat saben que ses majestats tenen programat, com ja venen fent des de fa sis anys, repartir els regals el dia 6 de gener a dos quarts d'onze del matí a la plaça del poble. Als nens de la vila no els importa rebre els regals una mica més tard que la majoria de nens de la resta de poblacions perquè els compensa la satisfacció de rebre'ls personalment de mans del Reis i és un esdeveniment que té molta acceptació i participació, segons han explicat els veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.