Societat

Hereu aprofita l'arribada dels Reis d'Orient per demanar-los l'alliberament dels cooperants segrestats

El rei Melcior ha explicat que els galets gegants que decoren la ciutat els han guiat per arribar a Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha rebut avui als Reis d'Orient al moll de la Fusta, on han arribat a les cinc de la tarda damunt el Pailebot Santa Eulàlia, i els ha demanat que puguin tornar aviat els tres cooperants segrestats a Mauritània, i que 2010 serveixi per deixar enrere la crisi després d'un 2009 "difícil".

En un dia plujós, que ha donat una petita treva quan han arribat Melcior, Gaspar i Baltasar, Hereu ha lliurat la Clau de la Ciutat als Reis perquè aquesta nit puguin entrar a totes les cases i deixar els regals. També els ha ofert pa i sal, com a símbol d'acollida a la ciutat i hospitalitat.

L'alcalde ha expressat als Reis que avui faltaven esperant-los "els amics de la caravana solidària" segrestats, i els ha demanat que aviat tornin a estar a Catalunya amb les seves famílies. "Amb la la vostra ajuda tinc la confiança que entre tots tirarem endavant", ha dit Hereu.

Precisament, demà a les 19 hores està convocada una nova concentració silenciosa en què participarà l'alcalde per l'alliberament de Roque Pasqual, Alícia Gámez i Albert Vilalta, segrestats des del 29 de novembre.

Els galets com a estel
Els Reis han fet servir els 26 galets, típics del caldo nadalenc, de dos metres d'altura, que aquest Nadal s'han col·locat a la ciutat, per arribar a la ciutat, segons ha explicat el rei Melcior, que ha parlat en nom dels tres reis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.