Societat

L'Estat treballa "en silenci però sense descans" per alliberar els cooperants segrestats

La vicepresidenta primera creu que la presidència espanyola de la UE permetrà millorar els mecanismes per dificultar aquests atacs a l'Àfrica subsahariana

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest dijous a Barcelona que l'Estat està treballant "en silenci, però sense descans" en l'alliberament dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània des de finals de novembre. En el marc de la presentació dels actes a Catalunya de la presidència espanyola de la Unió Europea (UE), De la Vega ha remarcat que la presidència servirà per "millorar mecanismes de coordinació perquè cada cop resulti més difícil que es puguin dur a terme segrestos com el que en aquest moment té retinguts a l'Àfrica subsahariana, entre altres, tres cooperants catalans".

Per De la Vega, la presidència també permetrà "millorar la lluita contra el terrorisme, la delinqüència internacional, el tràfic de drogues, armes i éssers humans" mitjançant el desenvolupament del Pla d'Acció del Programa Estocolm, amb el qual es donarà "un nou impuls a l'espai europeu de llibertat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.