Punt divers

Montilla qualifica d''insuficient' la proposta de gestió del Prat perquè 'no satisfà les necessitats' del país

Un avenç però insuficient. El president de la Generalitat, José Montilla, ha avisat el ministre de Foment, José Blanco, que la seva proposta de gestió per a l'aeroport del Prat és 'insuficient' perquè 'no satisfà les demandes i necessitats' de Catalunya. Tot i que Montilla ha reiterat que la proposta és un 'punt de partida però no d'arribada', alerta que el Govern continuarà negociant per obtenir un model que asseguri la gestió individualitzada i que garanteixi el pes dels sectors econòmics i polítics catalans. 'Som tossuts i persistents', ha afirmat el president del Govern llançant un missatge d'avís al govern espanyol del caire que prendran les revindicacions catalanes durant les negociacions.

Montilla creu que la proposta que Blanco ha posat sobre la taula dóna un paper de pes a Catalunya però que encara no és suficient. El president de la Generalitat ha destacat que és un bon punt de partida perquè reconeix la gestió individualitzada i dóna més marge a l'aeroport principal del país per a poder competir, però ha afirmat que el Govern aprofitarà el marge de temps per continuar negociant i arribar a 'un punt d'arribada' més satisfactori amb les necessitats i demandes de Catalunya.En aquest sentit, Montilla ha recordat que tot i que l'Estatut no inclou el traspàs de competències en la gestio de l'aeroport del Prat, Catalunya ha manifestat reiteradament quina és la seva voluntat. Montilla ha respost així a la proposta que José Blanco ha posat sobre la taula aquest dimarts mateix al Congrés dels Diputats que rebutja la gestió autonòmica i dóna a l'Estat la majoria en la futura societat que gestionarà l'aeroport del Prat. Tot i això, s'ha mostrat convençut que al final aconseguiran un model més adequat a les necessitats del país perquè, des del Govern, són 'tossuts i persistents' i tenen molt clar que volen un model de gestió que asseguri la competitivitat futura de l'aeroport del Prat. 'Hi haurà un conjunt de modificacions legislatives per propiciar aquest canvi de model que fa referència a El Prat i al conjunt dels altres aeroports', ha recordat Montilla que afirma que la compareixença de Blanco és, precisament, només un punt de partida. José Montilla ha fet aquestes declaracions durant la seva participació a Tribuna de Girona en el marc de la conferència 'Perspectives i objectius per al 2010'. Un any que, segons Montilla, serà 'decisiu' per al futur de Catalunya no només perquè marca una nova dècada sinó perquè també serà l'any que els catalans decidiran a les urnes qui són els seus representants polítics. El president ha demanat als partits polítics que, durant la campanya per a les eleccions autonòmiques, tinguin present l'interès col·lectiu i defugin de 'partidismes'. 'No podem sotmetre la societat catalana a més pressió política que acabi d'extenuar-la', ha conclòs Montilla que situa com a objectiu per a aquest any sortir de la crisi econòmica. En aquesta línia, ha afirmat que seria una 'pèrdua de recursos' que el pròxim Govern destini esforços a canviar la línia política que el seu equip ha encetat només 'perquè són decisions de l'anterior Govern'. Així, s'ha mostrat convençut que la tendència del seu Govern ha marcat les línies a seguir en aspectes com l'autogovern -amb el desplegament estatutari- i les polítiques socials que han de contribuir a assegurar el desenvolupament futur de la societat i l'economia catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.