Punt divers

Un regidor d'Horta denuncia l'alcalde per 'danyar la seva imatge' per acusar-lo de fer pintades contra l'equip de govern

El regidor d'Alternativa per Horta (ApH), Jesús Carbó, ha denunciat l'alcalde d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), Àngel Ferràs, per difamació i amenaces. Segons ha explicat Carbó, Ferràs i l'equip de govern d'Horta l'han acusat de fer una pintada en una propietat de l'alcalde, amb la paraula 'dimissió', i de repartir un anònims pel municipi que critiquen el govern local, fets que Carbó nega. El regidor, que ha demanat una rectificació pública de Ferràs, ha assegurat que se l'ha acusat 'per fer la meva feina d'oposició' i per 'pertànyer a la Plataforma en Defensa de la Terra Alta', danyant així la seva imatge. El jutjat de pau d'Horta de Sant Joan acull aquest divendres el judici per aquest cas.

Amb l'aparició de la pintada i dels anònims, ha explicat Carbó, 'la reacció de l'equip de govern va ser acusar a la Plataforma, a ApH i a mi, responsabilitzant-me dels fets com a autor o com a instigador'. Segons el regidor, aquestes acusacions 'es van fer de molt males maneres, amb crits i amenaces, i amb comentaris pel poble que difamaven la meva persona i que parlaven malament de mi', de manera que 's'ha danyant la meva imatge pública i personal, i això m'ha fet molt mal'.En referència a Ferràs, Carbó ha criticat que 'una persona que representa el poble i que és el president del Consell Comarcal de la Terra Alta no pot actuar com qualsevol persona del carrer'. De fet, ha continuat, 'si les mateixes paraules les hagués dit una persona del carrer, no m'hagués molestat en posar la denúncia'. 'Són amenaces que venen del mateix equip de govern, pel sol fet de fer la meva feina d'oposició i pertànyer a una plataforma', ha assegurat Carbó. A banda, el regidor ha recordat que tots els grups de l'oposició al consistori es van sumar a l'equip de govern aprovant al ple un document en contra dels anònims. 'Però l'alcalde no ha fet ni un pas per defensar-me i impedir que se m'amenacés', ha afirmat.Carbó va presentar la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra el desembre passat. Segons el regidor, la jutgessa de Gandesa va rebre-la i va considerar que en el cas 'podria haver-hi un delicte de faltes', tot i que va remetre la denúncia al jutjat de pau d'Horta per tal que celebrés el judici, que finalment es duu a terme aquest divendres. Carbó ha manifestat que celebrar el judici a Gandesa 'm'hauria garantit més autonomia pel que fa al resultat', ja que el jutge de pau d'Horta i el secretari són del mateix municipi i 'potser tindran certa pressió'.L'ACN no ha pogut contactar amb l'alcalde d'Horta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.