Punt divers

Blanco licitarà al juny l'estació del sud de l'aeroport de Reus i situa el corredor mediterrani com a 'prioritat'

El ministre de Foment, José Blanco, s'ha compromès aquest dijous en la seva visita a Catalunya a portar al juny al Consell de Ministres la licitació de les obres de la futura estació intermodal del sud de l'aeroport de Reus, que serà un intercanviador de via amb el corredor del mediterrani. Blanco també s'ha compromès amb que aquest corredor sigui una 'prioritat' del seu ministeri. El ministre ha refermat el 'compromís' de l'Estat amb les infraestructures de Catalunya i ha apostat pel 'diàleg i la concertació' amb la Generalitat. 'Tindran en el ministre de Foment una col·laboració total i lleial per fer avançar i impulsar les infraestructures i el benestar de tots els catalans', ha assegurat.

El ministre s'ha compromès a portar el 'pròxim mes' al Consell de Ministres la licitació de les obres d'aquesta estació. A més, ha dit que defensaran 'la inclusió del corredor del mediterrani com a projecte prioritari en la xarxa transeuropea de transport en la propera revisió que faci la UE'. Blanco ha dit que és 'un corredor vital per a que el potencial exportador de Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia doni el màxim rendiment'. A més, Blanco ha reiterat el compromís perquè la línia d'alta velocitat Barcelona-Frontera francesa estigui acabada el 2012, aixó com també la connexió de l'alta velocitat de la línia Madríd-Barcelona amb el corredor mediterrani. Blanco també ha parlat d'altres actuacions de Foment a Catalunya, com a la pota sud de la variant de Figueres, que s'acabarà el 2010, el segon cinturó de Tarragona, en servei aquest mateix any, o la B-40 a Terrassa, que es posarà en servei 'paulatinament' al llarg d'aquesta legislatura. El seu 'compromís' amb Catalunya Durant la seva visita a Catalunya, el ministre de Foment ha volgut deixar clar el 'compromís' del govern espanyol amb les infraestructures a Catalunya. En aquest sentit, ha dit que 'per cada euro que s'invertia durant els governs del PP, el govern actual inverteix 2,5 euros'. De fet, ha assegurat que està en marxa una 'profunda transformació d'infraestructures a Catalunya', tot citant les obres del TGV, el recentment inaugurat túnel de Vielha o actuacions en diferents autovies. A més, ha recordat l'acord de la distribució de 800 MEUR en aplicació de l'aplicació de la disposició addicional tercera de l'Estatut. De fet, ha ratificat el seu compromís amb el compliment d'aquest punt de l'Estatut, que 'està corregint el que va passar entre 1997 i 2004', on 'la inversió mitjana era del 12,5%'. Blanco ha dit que, a més de ser una 'obligació', ho fan perquè consideren que 'el desenvolupament i el progrés de Catalunya és vital per al progrés i desenvolupament de l'estat espanyol'. El ministre ha assegurat voler tenir una actitud de 'diàleg i concertació' al capdavant de Foment, ja que les infraestructures tenen una transcendència que van més enllà d'un ministre o d'una legislatura. Això fa 'més que mai necessari l'acord institucional'. En aquest sentit, ha afirmat: 'em veuran molt a Catalunya acordant, resolent problemes, i fent-ho amb diàleg permanent amb el Govern de Catalunya'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.