Punt divers

Durex tanca la seva fàbrica de Rubí, amb 230 treballadors

ZONA METROPOLITANA

SSL Healthcare Manufacturing ha anunciat aquest dijous el tancament de la seva planta de profilàctics Durex situada a Rubí (Vallès Occidental) i amb 230 treballadors per la "pèrdua de competitivitat a la que s'ha vist abocada l'empresa com a conseqüència de les condicions en què s'està desenvolupant la competència exterior en el sector de profilàctics i que ha portat a una evolució clarament negativa en la situació econòmica i productiva de la mateixa", segons informa la pròpia companyia en un comunicat.

Oposició sindical
Fonts sindicals han assenyalat que el tancament es podria produir en "tres o quatre mesos". La UGT ha manifestat, a través d'un comunicat, la seva oposició al tancament de la fàbrica, que ha estat anunciat per la companyia sense haver avisat prèviament al comitè d'empresa, que s'ha assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació.

El tancament de la fàbrica, que dóna feina a 230 persones, el 75% d'elles dones, es produeix perquè la planta "no és competitiva al mercat", segons que ha explicat la companyia al comitè d'empresa. La pròxima reunió que mantindran els responsables de la companyia amb el comitè d'empresa tindrà lloc dimecres 3 d'octubre i, segons que ha avançat la UGT, els treballadors hi exigiran "informació que demostri la falta de competitivitat a la planta". Amb el tancament d'aquesta fàbrica, la companyia anglesa deixarà de tenir factories de la marca Durex a tot Europa, tal com ha indicat la UGT.

De la seva banda, la consellera de Treball, Mar Serna, ha declarat no tenir constància oficial del tancament de la fàbrica després de ser preguntada pels periodistes durant una trobada amb responsables del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.