Successos

El quadern negre

Tura Soler

Galimaties policial

Desapareixen de la caixa forta de la policia local 6.500 euros que van comissar, sense justificació judicial ni administrativa, a un búlgar que ara els està reclamant

Destarotament a la Policia Local de Lloret de Mar per un fet inaudit: han desaparegut 6.500 euros, que havien agafat en un control a un home búlgar, i que van posar a la caixa forta. Els diners no hi són i el búlgar els reclama.

La història d’aquest desgavell comença el dia 20 de juny a la tarda, quan una patrulla nocturna de la Policia Local de Lloret va aturar un vehicle amb dos ocupants, dos homes búlgars, i els van identificar i els va demanar la documentació. El cotxe, un Peugeot 206, no tenia assegurança i ni la ITV passada, i el titular del vehicle, Nikolai Yankov, que aquell dia anava al seient del copilot, tenia una ordre d’esbrinament de domicili d’un jutjat i van descobrir que duia 6.500 euros en efectiu. En la minuta policial, els agents que van fer l’actuació, primer van posar que eren 5.500 euros, però després de fer un segon recompte van posar que eren 6.500, que coincideix amb la quantitat que ara reclama Yankov. La policia es va endur el cotxe al dipòsit per les infraccions administratives i els passaport i els diners que van comissar tot i que la tinença d’una quantitat inferior a 10.000 euros no és objecte de cap infracció en el règim duaner. Els 6.500 euros, que anaven en una bossa transparent de recollida d’indicis, van ser dipositats pel sergent en cap de torn del dia en una caixa forta que la policia té en un despatx de la zona de comandaments. Fet això, l’actuació policial no va tenir cap més continuïtat i no es van redactar diligències per entrar al jutjat ni tampoc es va fer entrega del diners comissats.

El lletrat Óscar Ballester, en representació de Nikolai Yankov, va anar a reclamar dels diners que li havien agafat sense cap justificació legal. Ballester va trucar més de deu vegades i es va presentar tres vegades en persona a la Policia Local, fins que finalment li van admetre que havien perdut els diners. Havien desaparegut de la caixa forta. Ara, davant la desaparició dels 6.500 euros, cosa que evidencia que els protocols d’actuació interna han fallat, la Policia Local ha decidit presentar una denúncia per robatori al jutjat i obrir una investigació interna per tal de descobrir el lladre, amb el convenciment que ha de ser algú que té accés al despatx i que coneix el codi que obre la caixa forta, que està situada en una zona on no hi ha càmeres de seguretat. El lletrat de Yankov, que ja ha pogut recuperar el cotxe, exigeix que la policia li entregui l’acta de comís i que li retornin sense demora els diners comissats sense justificació i que ara s’ha sabut que han estat robats de la caixa forta de la policia. El desgavell pel descobriment de la desaparició dels diners coincideix amb la marxa del regidor de Seguretat Jordi Martínez, arran del sisme a l’Ajuntament per la sortida dels regidors de Junts, que han abandonat el govern local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia