Successos

El quadern negre

Tura Soler

Violació i escarni

Detingut un noi de 17 anys denunciat per haver agredit sexualment una noia de 13 i haver gravat i difós l’acte

Arrestat a Ripoll denunciat per violació per la seva dona

Els Mossos de la Cerdanya han arrestat un jove de 17 anys arran de la denúncia d’una noia de 13 anys que ha explicat que la va agredir sexualment i que, després, ella va saber que les imatges de l’acte circulaven a traves de les xarxes. La noia denunciant la van sotmetre a una exploració a l’hospital de Puigcerdà, mentre que el noi denunciat ha passat a disposició de la fiscalia de menors, ja que no ha complert els 18 anys.

La denunciant va poder aportar les imatges que va descobrir que s’estaven difonent per les xarxes i en què es podien identificar les persones que hi apareixien (ella i el denunciat) i també permetien identificar l’escenari de l’acte, una habitació de la casa del noi. La difusió d’imatges sexuals sense consentiment de la persona afectada en si ja constitueix un delicte, tal com estableix l’article 197.7 del codi penal, que contempla la revelació de secrets i preveu penes de presó de fins a un any per difondre, revelar o cedir a terceres persones imatges que puguin afectar la intimitat. Però, en aquest cas, a més a més, la noia assegura que les relacions sexuals no van ser consentides, sinó forçades i manté que, en acabar, l’agressor la va humiliar i vexar. En aquest cas, no caldria tenir en compte el consentiment de la víctima, ja que es tracta d’una noia de 13 anys i la llei actual estableix que l’edat mínima per donar consentiment per mantenir relacions sexuals és de 16 anys. Amb consentiment o sense, les relacions sexuals amb menors de 16 anys estan tipificades a l’article 181 del codi penal que preveu penes d’entre 2 i 6 anys. En aquest cas, però, en el supòsit que es consideri culpable el noi arrestat, no s’aplicaran les penes del codi penal, sinó les mesures previstes en la legislació del menor dedicades a la reeducació i que contemplen l’internament en centres per un màxim de quatre anys, prorrogables a cinc.

Violació a la dona

Mentre a Puigcerdà s’instrueix el cas d’una agressió sexual d’un menor a una menor, el jutjat de Ripoll ha rebut, aquesta setmana, un home marroquí detingut denunciat per violació per part de la seva dona, embarassada de més de cinc mesos. La dona va denunciar el marit assegurant que l’obligava a mantenir relacions sexuals encara que ella s’hi oposés. L’arrestat va passar a disposició del jutjat de Ripoll després de passar una nit als calabossos i el jutjat va decretar la seva llibertat provisional, però va dictar una ordre d’allunyament de la dona.

Els delictes contra la llibertat sexual augmenten a Catalunya, segons dades dels Mossos, que l’any 2023 en van comptabilitzar 3.759, el que representa un 33,58 % més que el 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.