Punt divers

El centre de dia Josep Roqué de Manlleu ampliarà l'oferta amb atenció específica per a usuaris amb alzheimer

CATALUNYA CENTRAL

La Fundació Privada Hospital de Sant Jaume de Manlleu (Osona) mantindrà la gestió del centre de dia Josep Roqué situat al carrer Montseny d'aquesta població. L'objectiu passa per complementar l'actual servei amb un centre de dia especialitzat en persones que pateixen la malaltia d'Alzheimer en un estat avançat. Una campanya ciutadana va recollir l'any passat signatures demanant la creació d'aquesta unitat específica que en un futur es preveu posar en funcionament. Aquesta fundació ha deixat fa uns mesos de ser la titular de l'Hospital de Sant Jaume que havia gestionat per cedir la titularitat de l'edifici a la Generalitat i la gestió al Consorci Hospitalari de Vic.

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, que és el president d'aquesta fundació privada ha assegurat que ara estan buscant 'els recursos necessaris' per què la creació d'aquesta unitat pugui ser viable. Aquesta nova unitat tindrà entre 20 i 30 places i estarà situada al mateix edifici de l'actual centre de dia. Segons ha admès l'alcalde el futur trasllat del Banc d'Ajudes Tècniques que ocupa la part superior d'aquest edifici deixarà espais lliures per reorganitzar els diferents serveis. La Fundació Privada Hospital de Sant Jaume de Manlleu està integrada per la Parròquia de Santa Maria de Manlleu, l'Ajuntament i tres representants de la societat civil. Tot i que quan es va fer el traspàs de la gestió del Hospital de Sant Jaume al Consorci Hospitalari de Vic es va obrir un debat al entorn del seu manteniment els seus responsables han optat per mantenir el centre de dia i continuar oferint serveis sociosanitaris a la ciutat i el seu entorn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.