Punt divers

El sindicat majoritari de Caixa Tarragona defensa la fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Manresa

El Sindicat de Treballadors de Caixa Tarragona (SECT) ha defensat públicament la possible fusió de l'entitat financera amb Caixa Catalunya i Caixa Manresa després que alguns representants polítics i econòmics hagin volgut posar en entredit el procés. Per al col·lectiu, la proposta de fusió que es baralla amb les dues entitats catalanes és la que aportaria 'més avantatges per als treballadors i per a Tarragona' convertint-la en la ser la quarta caixa d'estalvis de l'estat espanyol. Els treballadors han criticat la 'manca absoluta d'anàlisi de la situació crítica' del sector financer per part del diputat de CiU, Joan Miquel Nadal, i del president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló.

'Segur que de possibilitats de fusió ni ha més d'una (deixem-nos d'una vegada de demagògies respecte a la marca), però la que s'està barallant és la solució amb més avantatges pels treballadors i per Tarragona. Pels treballadors no deixa de ser una sortida que ens permet participar en un projecte que ens asseguri la pervivència i desenvolupament professional dins una entitat gran, amb possibilitats de seguir creixent a mig termini', adverteix el sindicat majoritari a l'entitat en un comunicat de resposta a les declaracions i valoracions fetes la setmana passada des del món polític i econòmic tarragoní.Considera el sindicat que la fusió amb Caixa Catalunya i Manresa és la millor opció sobre la taula en aquests moments, atesa la situació actual del món financer. 'Pels interessos de Tarragona, no veiem, sincerament, cap opció millor que la que permetrà a la Diputació tenir una representació important en la que serà la quarta caixa d'estalvis de l'estat espanyol, amb possibilitats reals de seguir creixent si el procès de concentració del sector viu una segona fase d'aquí uns anys, tal i com alguns experts preveuen', afegeixen.Tot i reconèixer que existeixen altres fórmules possibles per a la fusió, asseguren que 'també portarien altres problemes'. Així, recorden que els responsables de Caixa Girona han lamentat els problemes de l'entitat en la integració en la Unió de Caixes Catalanes, 'sobretot perquè tenen dificultats importants d'interlocució amb entitats que els costa reconèixer la dimensió pública i d'influència sobre el territori que té Caixa Girona'.El pronunciament del SECT arriba després dels dubtes sobre la viabilitat de l'operació expressats la setmana passada per Nadal, Abelló i un membre del col·lectiu Mou-te. 'Volem manifestar la nostra perplexitat davant la manca de rigor d'aquests posicionaments, tot acusant-los de presentar com a arguments 'un refregit de tòpics, una invocació nostàlgica a temps passats, una manca absoluta d'anàlisi de la situació crítica per la que està passant el sector financer i una inexistència total d'alternatives vàlides'.'Els treballadors de Caixa Tarragona estem farts de la instrumentalització partidista a que s'ens està sometent, com si el nostre futur sigui ara la màxima prioritat de polítics i institucions que sistemàticament ens han ignorat', addueixen tot fent una 'crida a la responsabilitat de institucions i partit polítics, perquè deixin d'utilitzar la nostra empresa com una eina de agressió partidista i actuïn amb la seriositat que la situació requereix'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.