Punt divers

L'alcalde de Reus diu que la llei de vegueries "no posa una ciutat per sobre de les altres" al Camp de Tarragona

L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha destacat aquest dimarts que la llei de vegueries aprovada pel govern "no parla de capitals" sinó que "només defineix la seu del Consell de Vegueria", que serà la ciutat on actualment hi ha la seu de la Diputació "per tenir continuïtat".

Després del debat obert al Camp de Tarragona sobre quina seria la capital de la vegueria i de les peticions sorgides a Reus en favor de la cocapitalitat, Pérez s'ha mostrat satisfet amb la llei, que segons ha afirmat no estableix "la primacia d'una ciutat per sobre de les altres". A més, l'alcalde ha valorat positivament la denominació de Vegueria del Camp de Tarragona, perquè "reflecteix millor la pluralitat del territori".


Pérez ha recordat que el 21 de desembre passat la societat civil reusenca va dur a terme un acte en què "va afirmar que tots som capital" i la llei de Vegueries, tot i que "no parla de capitals, diu que tots som capitals per poder tirar endavant aquest territori i posar-lo al mapa de Catalunya en el lloc que li correspon".

Pel que fa a les reivindicacions de Reus per tenir un paper destacat en la nova vegueria, l'alcalde ha afegit que el posicionament del consistori reusenc parteix de "la racionalitat administrativa i la legitimitat històrica", de manera que ha valorat positivament el fet que la llei "vulgui una Administració del segle XXI on prevalgui la proximitat" i "no estableixi la supremacia d'una ciutat per sobre de les altres". Tot i que, segons Pérez, l'equip de govern i els portaveus dels diferents grups municipals de l'Ajuntament de Reus encara han de llegir amb detall la Llei de vegueries, en una primera valoració l'alcalde s'ha mostrat satisfet amb el conjunt del text, i en particular amb l'organització dels serveis de la Generalitat en el marc de la vegueria. En aquest sentit, Pérez ha manifestat que els serveis "s'adaptaran a les capacitats" del territori, de manera que "la llei constata la realitat existent i els serveis es posaran allà on calguin".

L'alcalde també ha mostrat la seva confiança que en els pròxims mesos es creï una "institució metropolitana". "Per a una millor eficiència dels serveis, creiem que l'estructuració d'un àmbit metropolità en l'entorn entre Tarragona i Reus és la millor solució, per compartir i treballar junts amb les altres ciutats del territori, especialment amb Tarragona", ha assegurat.

Finalment, Pérez ha donat a conèixer que aquest dilluns va participar en una reunió amb el president de la Generalitat, José Montilla, qui "ens va avançar el contingut de la Llei de vegueries".

La capital de la vegueria
Per la seva banda, en la seva compareixença d'aquest dimarts, el president Montilla ha assegurat que la nova organització de vegueries mantindrà les capitals de les actuals províncies, de manera que la capital de la Vegueria del Camp de Tarragona serà la ciutat de Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.