Punt divers

La Plataforma per la Vegueria Penedès donarà una resposta 'contundent' al què considera una 'traïció' al territori

La Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP) que reclama la creació de la vegueria Penedès ha afirmat a l'ACN que intentaran donar una resposta 'contundent' al què ha valorat com una 'traïció' al territori, arran de l'aprovació de la Llei de vegueries per part del Govern que estableix l'ordenació territorial de Catalunya en set vegueries i no contempla la del Penedès. Fèlix Simon, portaveu de la PVP, ha afirmat que intentaran aconseguir el 'consens necessari' per part dels partits per incloure una esmena que 'modifiqui' l'avantprojecte de llei i aprovar, finalment, la llei amb 'vuit vegueries'. La PVP no descarta dur a terme mobilitzacions, ja que com ha afirmat Simon han d'utilitzar 'totes les vies'.

Per al portaveu de la PVP, és 'inviable' esperar que a la propera legislatura s'aprovi la creació d'una nova vegueria perquè això suposaria que les ja existents haurien d''aprovar' que uns territoris marxessin i això és 'impensable'. Simon ha explicat que des de fa cinc anys el territori 'ha deixat molt clar' quina és la 'urgència majoritària' i més en un 'moment de crisi'. Segons Simon, continuar 'trossejats' al Penedès representa una situació de 'precarietat'. La postura d'ERC, segons Simon, és la de 'mirar cap un altre costat', ja que a l'hora de 'materialitzar' el compromís que té amb el territori 'no ho fa'. Simon ha explicat que ERC té un 'compromís' a favor de la creació de vuit vegueries.El portaveu de la PVP ha afirmat que 'cal fer tot el possible' perquè la situació s'ha 'complicat'. El fet que la llei, de moment, no defineixi quines seran les capitals, ha explicat Simon, demostra que era 'factible' modificar l'avantprojecte, tal com volia fer la PVP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.