Punt divers

L'organització de la cavalcada de Reis de Girona es planteja redissenyar el campament perquè 'no mori d'èxit'

COMARQUES GIRONINES

L'organització de la cavalcada de Reis de Girona es planteja redissenyar el campament, situat als jardins de fora Muralla, perquè 'no mori d'èxit'. El representant de la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, Carles Mascort, ha avançat que a mitjà termini cal reflexionar sobre el format del campament, perquè la gran afluència de públic fa que l'espai es quedi petit. La cavalcada de Reis d'aquest 2009 a Girona, com en anteriors edicions, mobilitzarà cap a 500 figurants i repartirà una tona de caramels entre la mainada. El recorregut no variarà respecte el de l'any passat, però sí que es donarà més protagonisme a personatges i escenes com els mags i el ball de cavallets.

La cavalcada de Reis de Girona és l'acte unitari més multitudinari de l'any. L'organització calcula que la xifra d'assistents congregats -entre el campament, la desfilada i l'acte de la plaça del Vi- és d'entre 800.000 i 900.000 persones. Aquest any, el recorregut no presenta modificacions respecte l'any passat, perquè les obres del carrer de la Rutlla estan enllestides i no obligaran a desviar la comitiva.

Tot i que els tres mags d'Orient no pujaran a les carrosses fins a les sis de la tarda per iniciar el recorregut, abans la ciutat ja viurà els actes previs a la cavalcada. I és que, com sempre, a partir de les cinc de la tarda els pares i nens podran visitar el campament instal·lat als jardins de fora Muralla, i també a aquesta hora començaran les desfilades dels Manaies des de l'església de Sant Lluc, i les de les comparses des de la fàbrica de la Marfà.

El representant de la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, Carles Mascort, ha avançat que de cara a properes edicions caldrà reflexionar sobre el disseny del campament, 'que té un èxit enlluernador'. I és que les limitacions d'espai fan que a vegades els pares i la quitxalla no puguin gaudir bé d'aquest acte previ a la cavalcada.

Tant Carles Mascort com l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, han indicat que aquest redisseny no passa per canviar l'escenari del campament. 'Però sí que cal evitar que es mori d'èxit, i a mitjà termini s'ha de pensar en modificar el format per guanyar en comoditat', ha indicat Carles Mascort. I ha afegit: 'Cal donar una projecció adequada del campament, dins de l'especificitat que té la cavalcada de Reis a Girona'.

500 figurants i una tona de caramels

La cavalcada d'aquest 2009 mobilitzarà entre 400 i 500 figurants i repartirà una tona de caramels entre la quitxalla. Els llamins que es repartiran, com ja s'ha fet en l'edició de l'any passat, seran adequats per als nens celíacs.

D'altra banda, també s'ha renovat part del vestuari d'algunes comparses i es donarà més protagonisme als mags i al ball de cavallets. Carles Mascort també ha explicat que la carrossa del rei Ros, que l'any passat es va cremar, tornarà a lluir com abans. 'Tot i l'aparatositat de l'incendi, el foc i les flames només van afectar la roba i no l'estructura', ha indicat el representant de l'organització.

El recorregut de la cavalcada, que començarà a les sis de la tarda, s'iniciarà des del passeig General Mendoza. Des d'aquí, els reigs mags aniran pel carrer de la Rutlla fins al de la Creu i trencaran a Joan Maragall fins a la ronda Pare Claret.
br/> Des d'Álvarez de Castro arribaran a la plaça Marquès de Camps i, a través de la Gran Via pujaran per l'avinguda Sant Francesc, la plaça Catalunya i la plaça del Vi. Es preveu que la cavalcada duri dues hores. A la plaça del Vi, el rei negre farà un parlament i després Ses Majestats saludaran la quitxalla des del balcó de l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.