Punt divers

Dos veïns d'Horta reconeixen Delta 0 com un dels bombers que els va acompanyar al seu mas el dia de la tragèdia

Dos dels afectats per l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), propietaris del Mas de Ros, han identificat, aquest dijous davant de la jutgessa de Gandesa que porta el cas, a Delta 0 com un dels bombers que els va acompanyar fins a la seva propietat el dimarts 21 de juliol, entre dos quarts de quatre i les quatre de la tarda. Miguel i Jordi Ferràs, pare i fill, han reconegut a Delta 0 quan els hi ha ensenyat una fotografia i perquè l'havien vist per televisió. Els testimonis expliquen que van arribar a la Farinera quan van veure que el foc revifava. No els van deixar passar, i després d'una estona, els dos Bombers -un d'ells Delta 0- els van oferir a portar-los.

Segons el relat dels testimonis, Delta 0 acompanyava a un altre bomber en un vehicle dels Bombers quan van deixar a la Farinera -lloc on estava el Centre de Comandament Avançat (CCA)- als propietaris del Mas de Navarret, que ja van declarar fa dues setmanes als jutjats tot i que aquests no van reconèixer a Delta 0.Segons detalla la declaració dels testimonis, a la qual ha tingut accés l'ACN, Delta 0 i l'altre bomber els van deixar a una distància d'uns 200 metres del Mas entre dos quarts de quatre i les quatre de la tarda, i els van dir que marxaven a buscar unes màquines de les obres per fer de tallafocs. Un dels testimonis, Jordi Ferràs, ha assegurat que tot i que a la fotografia que li han mostrat als jutjats 'està irreconeixible i deteriorat', ha reconegut a Delta 0 com un dels bombers que els van acompanyar al Mas, el dimarts 21 de juliol, dia de la tragèdia.Els dos testimonis han manifestat que no recorden si durant el trajecte els bombers es van comunicar per les emissores o per telèfons mòbils. Aquests són els primers testimonis que situen Delta 0 en algun lloc i en una hora determinada el dia que van perdre la vida els cinc bombers dels GRAF Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.