Punt divers

Més de 400 nens de Lleida participen al concurs de dibuix dels Reis d'Orient a Lleida i més de 300 al de narració

PONENT

Més de 400 nens de Lleida han participat al concurs de dibuix dels Reis d'Orient i més de 300 al concurs de narrativa i poesia que organitza l'Associació dels Reis Mags de Lleida. Al concurs hi ha participat alumnes de sis a dotze anys procedents de totes les escoles de Lleida. Aquesta és la tercera edició del concurs de contes i la vuitena del concurs de dibuix. Els jurats han estat formats per destacats escriptors i dibuixants de Lleida com ara Joan Bellmunt, Enric Vicente, Ermengol, Màrius Serra o el pintor Víctor Pérez Pallarès, que ha creat un accèssit per infants de sis anys. Cada categoria de sis a vuit anys, nou a deu i onze i dotze han tingut un premi i un accèssit.

Els guanyadors del concurs de dibuix han estat Sofia Correyero, primer premi, Cristian Giraldo de Vergara, segon premi i Pedro Doya, tercer premi. Al concurs de narració de sis a vuit anys han guanyat Lluc Gibert, primer premi i Dora Vuja Sinovic, accèssit. De nou a deu anys, Pol Labrero, primer premi i Josep Perna, accèssit. D'onze a dotze anys David Gaya, primer premi i Josep Trilla, accèssit.

Amb aquest concurs, es vol recuperar i donar a conèixer als nens de Lleida, la tradició dels reis mags i la cavalcada i fer recuperar la il·lusió davant d'altres tradicions com el Pare Noel. El concurs també pretén fomentar la pràctica de les arts del dibuix i l'escriptura als més petits apropant-los a la tradició. A l'acte d'entrega de premis que ha tingut lloc a la sala Alfred Perenya de l'Institut Municipal d'Acció Cultrural (IMAC), també hi ha assistit el Gran Camarlenc.

Els reis Mags arribaran aquest any a Lleida amb el tren històric la 'Garrafeta' i segons ha explicat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquesta és una tradició que no entén de crisi perquè entitats com ara la Creu Roja, Càritas i moltes famílies de Lleida han col·laborat per recollir joguines perquè cap nen es quedi sense una joguina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.