Successos

tarragona

La Ciutat de la Justícia podria entrar en els comptes del 2012

El govern tramita un expedient de reordenació per cobrir les vacants actuals als jutjats de la demarcació

Després de carregar contra la gestió del govern tripartit i de desmentir que la Ciutat de la Justícia de Tarragona estigui en fase de posada a licitació, des del govern es creu que aquest projecte, valorat en 69 milions d'euros, podria entrar en els pressupostos del 2012, “però difícilment en els d'enguany”, segons va explicar la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, conscient que els vuit punts de justícia que hi ha a la ciutat “no són gaire operatius per donar un bon servei al ciutadà”. En la trobada, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va recordar que la petició de llicència ja està entrada a l'Ajuntament des de fa mesos, tot i que encara calen alguns informes –un dels quals, de l'Agència Catalana de l'Aigua– perquè el procés arrenqui i es pugui posar a licitació.

Reordenant el personal

La consellera va explicar que s'està tramitant un expedient de reordenació del personal per cobrir les vacants que hi ha actualment i que, per exemple, van obligar a tancar l'atenció al públic en un jutjat de Reus, “donant prioritat al que determini el TSJC i el Ministeri de Justícia perquè el personal encara no és de la Generalitat al cent per cent”. Es cobriran els “buits més prioritaris”, cosa que significa que s'estan contractant el 50% de les vacants en virtut d'un acord de govern del 8 de febrer passat i d'un altre més recent, gràcies al qual, segons Bozal, ja s'estan fent contractacions. Pel que fa a les dades exactes de les vacants –tant de jutges com de personal– que hi ha als jutjats de la demarcació, la consellera va assegurar que “varien cada dia”. Quant a la presó del Catllar, la consellera va explicar que “pel ritme de les obres, estaran acabades l'any 2012”, mentre que de la depuradora ja se n'encarrega l'Agència Catalana de l'Aigua.

LA XIFRA

69
milions d'euros
és el pressupost del projecte per unificar els punts de justícia de la ciutat de Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.