Infraestructures

justícia

tarragona

El projecte de la Ciutat de la Justícia no té calendari

Nin retreu a l'anterior govern el fet d'haver anunciat l'inici de la posada a licitació de l'obra sense disposar dels recursos econòmics necessaris

Dolors Murillo, nova directora dels serveis territorials de Justícia

Retorn al punt zero. Aquest és l'estat en què es troba el projecte de la futura Ciutat Judicial de Tarragona, un equipament integral que ha de permetre concentrar en un mateix edifici l'Audiència provincial i tots els òrgans judicials de la ciutat, que actualment estan disgregats en una desena d'espais. Sorprenentment, mentre que l'expresident de la Generalitat José Montilla (PSC) va assegurar l'octubre passat que el Consell de Govern tenia previst aprovar “en les properes setmanes” l'inici de la posada a licitació d'aquesta esperada infraestructura, ahir el delegat del govern al Camp, Quim Nin, va qualificar aquest anunci d'“un brindis al sol”: “Montilla i l'exconsellera de Justícia Montserrat Tura van escenificar el desencallament d'aquesta obra en una etapa en què van fer molts anuncis en clau electoral que comportaven una inversió de molts milions d'euros” amb vista a les eleccions al Parlament, que es van celebrar just un mes després. Nin, en aquest sentit, va afegir que actualment s'està analitzant quina és l'herència pressupostària real que s'ha rebut de l'anterior govern i es va preguntar “on eren els recursos econòmics” que havien de permetre tirar endavant l'equipament, pressupostat en 69 milions d'euros.

En la mateixa línia, la nova directora dels serveis territorials de Justícia a Tarragona, Dolors Murillo, va admetre que s'haurà de reprogramar el calendari de l'obra. Per tant, com que el projecte està en una situació complicada, va defugir parlar de quina partida hi destinarà la Generalitat, la qual es revelarà d'aquí a poc amb la presentació dels pressupostos pel 2011 de cadascun dels departaments.

LA FRASE

L'anunci de la posada a licitació de l'obra fet per Montilla l'octubre de l'any passat va ser un brindis al sol
Quim Nin
Delegat del govern al camp de Tarragona

Reunió per conèixer l'estat dels jutjats

El delegat del govern, Quim Nin, va presentar ahir la nova directora dels serveis territorials de Justícia a Tarragona, Dolors Murillo, nascuda a Reus el 1960 i llicenciada en dret per la UB. Aquest càrrec ja el va ocupar del 1993 al 1995 i, de nou, també el 2004. En la seva intervenció, Murillo va reconèixer la falta de personal en diversos jutjats de la demarcació i, per millorar la situació, es reunirà en breu amb el president de l'Audiència i el fiscal en cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.