Successos

successos

altafulla

Demanen 21 anys per a l'acusat del crim d'una jove d'Altafulla

El detingut va idear un pla per matar l'exparella en cas que ella continués amb un noi que havia conegut per internet

La víctima va ser trobada al maleter del seu cotxe, al peatge de l'AP-7 d'Altafulla

El ministeri públic demana 21 anys de presó per al veí de Tortosa Saturnino Fernández, a qui s'acusa de l'assassinat de la seva exparella, María del Mar Córdoba Jordán, el cadàver de la qual va ser trobat el 15 de març del 2009 al maleter del seu vehicle, que el detingut va deixar abandonat a l'AP-7. En l'època dels fets, la víctima, de 26 anys, treballava de vigilant de seguretat als jutjats de Tarragona i tenia un fill en comú amb el processat. Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals del fiscal, “el juliol del 2008, ella va conèixer per internet un noi, amb qui va iniciar una amistat”. Dos mesos després, la jove va manifestar a l'arrestat la seva voluntat de finalitzar la relació sentimental que mantenien. Ell s'hi va oposar i, per evitar que María del Mar marxés del domicili d'Altafulla on els dos residien, li va dir textualment: “Si no estàs amb mi, no estaràs amb ningú més. El teu fill no estarà amb tu. Jo m'encarregaré de donar-li una altra família. Si te'n vas a casa de la teva mare, us enterraré a les dues”.

Després de proferir aquestes greus advertències, l'home va sortir a passejar el gos. Ella va aprofitar aquest moment per refugiar-se a casa de la seva progenitora, que vivia al carrer Clos d'Altafulla. Fernández es va dirigir fins allí per anar-la a buscar i es va trobar amb dos agents de la policia local, que la víctima havia alertat. Els efectius van comprovar l'estat de crispació del detingut i, fins i tot, mentre el traslladaven a la comissaria els va declarar obertament: “Total, demà el jutge em deixarà sortir al carrer i, llavors, ja veurem què és el que passa”.

La jove va denunciar el succés i es van incoar unes diligències de caràcter urgent al jutjat d'instrucció 7 del Vendrell, que era el de violència sobre la dona. Dins d'aquest procés, l'1 d'octubre del 2008 es va decretar una ordre de protecció a favor de María del Mar, que prohibia a l'inculpat comunicar-s'hi o apropar-s'hi a menys de 300 metres. A partir d'aquí, Saturnino va idear un pla per matar l'exparella en cas que continués amb el noi que havia conegut per internet. D'una banda, la va començar a vigilar i, de l'altra, va aprofitar que la dona estava en una situació emocional complexa per mostrar-s'hi extremadament atent amb l'objectiu que no tingués objecció d'explicar-li com avançava la relació amb l'altre jove. L'estratègia va donar els seus fruits, ja que ella va demanar el 6 d'octubre que l'ordre de protecció quedés sense efecte.

Viatge fugaç a Màlaga

María del Mar i l'altre jove van decidir conèixer-se personalment el 14 de març del 2009 a Màlaga. Quan Saturnino se'n va assabentar, es va oferir per anar-la a recollir a l'aeroport del Prat de tornada, i ella ho va acceptar. Un cop a Andalusia, però, l'acusat la va trucar unes 40 vegades i li va sol·licitar que no hi passés la nit, sinó que agafés un vol de retorn que li havia reservat. Al final ella va agafar l'avió i, com que va arribar tard, van dormir en un hotel de la capital catalana. Ja l'endemà, Saturnino l'havia de portar a Altafulla però, de camí, es va desviar dins del terme de La Múnia, on va conduir fins a una espessa arbreda. En aquest indret amagat, va aturar el turisme, va ferir la noia amb un ganivet d'11 cm de fulla i, finalment, li va causar la mort per asfíxia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.