Societat

tribunals

Divuit anys per haver matat una dona d'Altafulla

El tribunal de la secció segona de l'Audiència de Tarragona ha condemnat a divuit anys i nou mesos de presó Saturnino Fernández per l'assassinat, el març del 2009, de la seva exparella, María del Mar Córdoba, veïna d'Altafulla. Fernández també ha estat condemnat per un delicte d'amenaces. El tribunal ha rebutjat els atenuants sol·licitats per la defensa –confessió de l'acusat i alteració psíquica–, així com un dels agreujants sol·licitats per l'acusació –abús de superioritat–. Sí que s'han acceptat, però, els agreujants de parentesc i traïdoria. Tant el fiscal com l'acusació particular sol·licitaven 21 anys de presó, mentre que la defensa al·legava que es tractava d'un homicidi i demanava una condemna de només set anys de presó.

Segons la sentència, Fernández haurà d'indemnitzar amb 300.000 euros el fill que va tenir amb la víctima; a més, la mare de María del Mar Córdoba rebrà una compensació de 150.000 euros i les quatre germanes, una de 75.000 euros cadascuna. Durant deu anys el condemnat no podrà acostar-se a menys de mil metres del domicili dels familiars de la víctima. Fernández va matar per asfíxia la dona en un camí paral·lel a l'autopista AP-7, a l'Alt Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.