Successos

Calella, Sant Pol i Canet posen en marxa la policia del territori

Els cossos dels tres municipis compartiran recursos i coordinaran accions conjuntes

Ja hi ha experiències semblants a Catalunya, però és la primera amb tres pobles

Optimització dels recursos públics, buscar la màxima eficiència del servei i aplicar l'economia d'escala. Sota aquest paraigües de tres barnilles s'emmarca el conveni entre les policies locals de Calella, Sant Pol i Canet, que ahir es va oficialitzar amb el vistiplau del conseller d'Interior, Ramon Espadaler. L'acord preveu, entre d'altres, poder compartir els recursos, tant en personal com en material, coordinar accions conjuntes, com ara els controls a la carretera N-II i garantir la seguretat jurídica dels agents quan actuïn en un terme municipal que no sigui el seu.

Aquesta associació policial no és nova a Catalunya, on ja funcionen tres experiències més, però és la primera que implica tres poblacions i és pionera al Maresme. La iniciativa arriba, però, després de dos anys de feina tant en un àmbit polític com tècnic. En aquest sentit, l'estructura tindrà una comissió directiva presidida de manera rotatòria pels tres alcaldes; una autoritat policial, formada pels caps de les tres policies i un òrgan de coordinació on també col·laboraran els Mossos. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), va destacar que l'associació donava un missatge clar a la ciutadania. “Si anem junts sempre guanyem i aquest conveni és una garantia de racionalització de la despesa pública”, va destacar. L'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), va admetre que, en ser el poble més petit, també serà el més beneficiat: “Ens sentim més protegits.” Finalment, l'alcalde de Canet, Jesús Marín (CiU), va valorar positivament una col·laboració “que permet augmentar l'estructura òptima de la seguretat local a cada municipi”.

El treball conjunt entre cossos policials de diferents municipis és possible des de fa poc temps, segons va precisar el conseller d'Interior, però en va lloar els bons resultats. “És un pas que s'ha fet amb total normalitat i a iniciativa dels mateixos municipis que han buscat fórmules per guanyar en eficàcia”, va dir. En total, les tres poblacions sumen 92 agents.

LA XIFRA

92
agents
sumen els municipis de Calella, Sant Pol i Canet, que ara col·laboraran en el conveni policial a tres bandes.

LA FRASE

És una iniciativa dels mateixos municipis, que han buscat fórmules per guanyar en eficàcia
Ramon Espadaler
Conseller d'Interior

Condemna suau i petició perquè es posi la denúncia

La presència de Ramon Espadaler ahir a Calella va propiciar que fos interpel·lat sobre l'afer de l'agent de la Policía Nacional que es va pixar sobre una estelada. El conseller va evitar entrar en polèmica pels fets i va recordar que calia “aclarir-los”. Tot i això, va qualificar l'acció “d'impròpia i reprovable per part d'un servidor públic”, i va demanar que, en cas que sigui confirmat, “cal actuar en conseqüència”. Espadaler també va obviar donar la seva opinió sobre la presència continuada d'un contingent de la Policía Nacional des de fa mesos a Calella i Pineda, però va repetir que “en cap cas aquest increment d'agents ha estat requerit per nosaltres”. Per la seva banda, l'alcaldessa de Calella va tornar a condemnar l'episodi i va fer una crida perquè algun dels testimonis interposés una denúncia. “Seria molt més fàcil i ajudaria a resoldre una situació injustificable”, va dir. Candini, en qualitat de senadora, va rebre ahir una trucada del secretari d'estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, que li va confirmar que estava investigant el cas juntament amb el director general de la policia, Ignacio Cosidó, a qui Candini va enviar una carta per denunciar els fets i en què li demanava una resposta ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia