Successos

La dimissió del cap de la policia tensa el govern de Canet

Jesús Marín (CDC) també renuncia a la regidoria de Seguretat Ciutadana, àrea que portarà l'alcaldessa (ERC)

Un nou episodi en el conflicte laboral que es manté en el si de la policia local de Canet de Mar ha sacsejat l'equilibri entre els dos socis de govern: ERC i CDC. El fins ara inspector en cap que ocupava la plaça de manera interina, Joan Carles de Blas, va presentar dijous la dimissió del càrrec, però no es va fer efectiva fins ahir. De manera paral·lela, el regidor de Seguretat Ciutadana i exalcalde, Jesús Marín (CDC), va comunicar a l'alcaldessa, Blanca Arbell (ERC), que també renunciava a dirigir l'àrea i que ni ell ni cap dels regidors de Convergència n'assumirien la responsabilitat.

Els fets es van precipitar la setmana passada, quan després d'un mes de negociació amb la plantilla de la policia local per trobar una solució a la manca d'efectius i a les demandes laborals, Jesús Marín i el regidor d'Hisenda, Laureà Gregori (CDC), van plantejar a l'alcaldessa que els agents acceptarien una proposta de bossa d'hores extres, 52 per policia, per cobrir esdeveniments multitudinaris. La bossa d'hores extres, però, no seria suficient per cobrir les indisposicions o malalties d'una plantilla que funciona amb 27 agents, malgrat que en necessitaria cinc més. “Crèiem que era perfectament viable, que representava pacificar la situació i que econòmicament era assumible per a l'Ajuntament”, explica Jesús Marín.

La negativa de Blanca Arbell, que va considerar la proposta desproporcionada, va provocar que la policia anunciés que no cobriria el servei extraordinari de carnaval, igual que ja va fer per la cavalcada de Reis i també pel festival de música Canet Rock. L'alcaldessa va haver de garantir la seguretat de la rua per decret.

Marín considera que des d'alcaldia s'ha “deslegitimat” la feina duta a terme per CDC en les negociacions amb els agents i admet que les relacions amb el seu soci de govern “han quedat tocades i no passen el millor moment”. No obstant això, el regidor puntualitza que “en un principi” la falta d'acord no afectaria el pacte.

Per la seva banda, l'alcaldessa reconeix que el conflicte a la policia local “està enquistat” i anuncia que serà ella qui, a partir d'ara, gestionarà directament l'àrea. “Obrirem noves negociacions per intentar trobar un acord equilibrat per a les dues parts”, va assenyalar ahir. Fins que no es cobreixi la plaça d'inspector en cap, el sergent Jesús Martínez assumirà de manera provisional la direcció del cos policial. Arbell va admetre, però, que Martínez té pendents de resoldre dos conflictes en el si de la policia, però va dir que això no li impedeix assumir el càrrec. A més, Arbell va explicar que no veu cap perill de trencament del pacte amb CDC. “Tots volem treballar per Canet i jo no tinc temps per atendre intrigues polítiques”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia