Successos

La policia de Canet es planta i diu que no farà hores extres

Els sindicats acusen l'alcaldessa d'enganyar la plantilla amb promeses que no es compleixen i d'utilitzar el cos com a blanc de disputes polítiques

L'alcaldessa diu que mai no va delegar les competències per negociar

“No som mercenaris ni ens movem només pels diners. La situació que viu el col·lectiu és greu i calen solucions reals, no compromisos que no es compleixen.” El conflicte creat entre la policia local de Canet i el govern d'ERC i CiU sembla lluny de resoldre's. Els representants a la plantilla dels sindicats CCOO i la UGT critiquen que l'acord inicial a què es va arribar amb el fins ara regidor de Governació, Jesús Marín (CDC), i el d'Hisenda, Laureà Gregori (CDC), no s'acabés acceptant pels seus socis. “Les condicions inicials que havíem aprovat per assemblea van ser rebutjades per l'alcaldessa segons ens van dir i llavors, a cada nova proposta que ens van fer arribar, les condicions empitjoraven”, indiquen els sindicats. En aquest sentit, la darrera proposta “a la baixa”, segons els agents, implicava una bossa d'hores extraordinàries menor, però comportava que els policies no només havien de cobrir tots els esdeveniments no ordinaris, sinó també les baixes i indisposicions que hi pogués haver a la plantilla. “L'oferta era abusiva i la nostra assemblea la va rebutjar”, diuen els sindicats, que expliquen que ha estat l'Ajuntament el que ha trencat les negociacions amb el cos i que se senten utilitzats com a blanc de les disputes polítiques de l'equip de govern. CCOO i la UGT critiquen que des de l'alcaldia s'hagi obligat els agents a cobrir les darreres celebracions “a cop de decret, encara que sigui vulnerant els drets dels treballadors”. Els policies recorden que tenen una plantilla molt inferior a la que caldria per a un municipi com Canet –són 25 agents més dos policies de segona activitat i en caldrien 35– i que el seu sou és dels més baixos del Maresme. “Amb una plantilla tan minsa estem obligats a fer un sobreesforç per atendre tots els torns i sovint no es poden cobrir els serveis mínims”, asseguren, i hi afegeixen que al govern local “no l'interessa cobrir les places vacants d'agent”.

Com a resposta a les crítiques del govern local, “que diu que als policies només els mouen els diners”, els agents anuncien que no faran cap més hora extra i mantenen que presentaran denúncia si es tornen a firmar decrets perquè es cobreixin els actes.

Resposta del govern

L'alcaldessa, Blanca Arbell (ERC), afirma que en cap moment va delegar les competències per negociar les condicions salarials amb la policia als regidors de CDC. “El marc oficial on debatre el conveni de tots els treballadors és la mesa de negociació”, precisa, i destaca que la seva confiança en el cos és màxima. A més, remet com a posició de l'equip de govern el comunicat penjat en el web del consistori que recull que es troben en ple procés de negociació amb la plantilla municipal. “L'Ajuntament de Canet es compromet a aconseguir que les retribucions, les hores extres i també la convocatòria de processos selectius per a la provisió de les places vacants al cos de la policia es facin amb la màxima transparència i d'acord amb els requisits i els terminis que determina el marc legal vigent”, diu l'escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia