Successos

Sant Pol bateja amb el nom de Bruno Pomés el lloc on va morir

L'Ajuntament aprova la proposta i dóna resposta a una petició popular

El municipi de Sant Pol no vol ni pot oblidar la tràgica mort del seu veí Bruno Pomés, el cambrer de 35 anys mort apunyalat divendres passat a mans d'un home que va ser detingut en el mateix lloc dels fets gràcies a la ràpida intervenció de la policia local. L'Ajuntament va decretar tres dies de dol, va suspendre la festa major i va organitzar un minut de silenci en record del jove, fill d'una família de restauradors molt coneguda al poble i nebot de l'exalcalde Francesc Pomés. En aquests darrers dies, tant des del carrer com, sobretot, des de les xarxes socials, s'han anat sumant peticions perquè el lloc on va morir, conegut com al Mirador i situat al final del carrer Pau Simó, sigui nomenat Bruno Pomés.

L'alcaldessa, Montserrat Garrido (CiU), va confirmar ahir que la sessió plenària de dimecres va votar per unanimitat la proposta de posar una placa commemorativa de la víctima i de fer abans treballs d'arranjament per convertir l'espai en una plaça pública. “Érem conscients de la demanda de la ciutadania, però ningú no havia fet la petició oficial entrant una instància a l'Ajuntament. Un cop salvat aquest requisit la iniciativa tirarà endavant”, comenta l'alcaldessa, que recorda que fins i tot havia començat una recollida de signatures per mitjà d'una plataforma digital.

Garrido especifica que s'ha demanat permís a la família i que aquesta ha acceptat el gest. L'alcaldessa també va destacar que el consistori ja havia fet els tràmits oportuns per presentar-se com a acusació popular en el judici contra el presumpte homicida, per al qual el jutge ja va decretar presó sense fiança. Es dóna el cas que en la sessió plenària es formalitzava la renúncia a l'acta de regidora de la germana del jove mort, Carme Pomés (Junts), que ja havia manifestat prèviament als fets la seva intenció de plegar. La substituirà Verònica Martí. El ple, curull de públic, també va recordar la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia