Franja La 2

Dijous, 11 juliol de 2024
06.00
Arqueomanía
Herculano
El programa viatja fins a la Campània italiana per aclarir què va passar durant l'explosió del Vesuvi del 79 dC a les ciutats d'Herculà i Pompeia.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Ntermedio B2.2-Unit 5A
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Ntermedio B2.2-Unit 5B
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
08.10
Fauna ibérica
Haciendo la corte
La reproducció sexual ha estat el principal motor de la biodiversitat a la Terra. Mascles i femelles es necessiten, però tenen interessos diferents i han d'arribar a un acord. Un equilibri que ha donat lloc a una infinitat d'adaptacions i comportaments.
Documentals
Durada: 55'
09.05
Pueblo de Dios
Reboleando
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
Guardianes del patrimonio
Operación Papa Luna
El crani d'un papa polèmic, dos joves lladres i un rescat frustrat són els protagonistes d'aquest capítol, que revisa la investigació que la Guàrdia Civil va fer l'any 2000.
Documentals
Durada: 30'
10.25
Arqueomanía
El Califato de Al-Ándalus
Una de les èpoques de més poder i esplendor dels regnes peninsulars va ser la del califat omeia. Amb capital a Còrdova, va controlar gairebé tota la península i tenia legitimitat en àmplies zones del Magrib i l'Àfrica Subsahariana.
Documentals
Durada: 30'
10.55
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: Ruanda: Ruanda és el país més densament poblat de l'Àfrica: té 13 milions d'habitants per a només 23.000 quilòmetres quadrats. Així mateix, és un dels països més petits del continent, però amb un ferm compromís amb la seva natura.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Las rutas D'Ambrosio
Tierra de conquistadores. Urola Kosta
El Gonzalo comença el seu viatge per la comarca d'Urola Kosta, el bressol del navegant Juan Sebastián Elcano, on degusta tapes delicioses, típiques del País Basc, i aprèn amb unes veïnes a netejar anxoves al port de Guetaria.
Documentals
Durada: 55'
12.45
Mañanas de cine: Compañeros mortales
Durant un atracament, apareixen dos grups de lladres que pretenen robar el mateix banc. Enmig d'un tiroteig terrible mor un nen de 9 anys. Afectats per aquesta mort, els dos capitostos decideixen acompanyar la mare del noi, que vol enterrar el fill al costat del seu pare.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.15
Verano azul
Beatriz, mon amour
La Beatriz coneix el Rafa i entre ells sorgeix alguna cosa més que una amistat. La colla, davant aquest incipient amor, sent un cert malestar, especialment el Javi, també enamorat de la Beatriz. Al final, tots admeten que la Beatriz ha deixat la infància per passar a l'adolescència.
Sèries
Durada: 65'
15.20
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.05
Tour de France
Dotzena etapa, de 203,6 quilòmetres. Després de l'etapa entretinguda d'ahir, els corredors tenen avui un recorregut més tranquil, amb ports assequibles. Una prova especialment interessant per a aquells que busquen la victòria d'etapa tan desitjada, en un dia que es podrien produir atacs i escapades des dels primers quilòmetres. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 110'
17.55
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: Costa Rica: Costa Rica, un país de quatre milions d'habitants, brilla per la seva biodiversitat excepcional. El 2017, el país es va donar a conèixer al món sencer quan va aconseguir una autèntica gesta: va funcionar tot l'any amb energia renovable.
Documentals
Durada: 55'
18.50
El Paraíso de las Señoras
La feina al diari ha distanciat el Federico i la Roberta. La Nicoletta, per part seva, sembla il·lusionada de nou amb el Cesare. Mentrestant, la Gabriela està neguitosa davant la imminent publicació del catàleg i que tothom la reconegui pel carrer.
Sèries
Durada: 40'
19.30
El Paraíso de las Señoras
El Ricardo ha vist la Nicoletta amb el Cesare i torna a prendre opiacis. Aleshores, el seu pare li dona alguns consells per recuperar-la. Mentrestant, el Vittorio pren una decisió perillosa sobre el contracte de joieria amb el senyor Baccini: després de parlar amb el Luciano, decideix no signar-lo.
Sèries
Durada: 45'
20.15
¡Cómo nos reímos! Xpress
Martes y Trece
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 15'
20.30
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
La infinita estepa
El Miquel recull la tenda de campanya i continua la ruta per l'estepa kazakh, on les inclemències del temps i la dificultat de l'entorn s'interposen a l'arribada cap a Atyrau i Beyneu.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Desierto de Kyzyl Kum
El Miquel entra al desert de Khizilkhum i arriba fins a l'Uzbekistan, on un escenari polsegós i desolador es conjuga amb cues llargues i interminables per travessar la frontera.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
¡Cómo nos reímos!
Dúos cómicos
Lliurament dedicat als duets còmics, com Tip y Coll, Martes y Trece, Los Morancos, Cruz y Raya i Faemino y Cansado. La veritat, però, és que, dins del món de l'humor, hi ha molts altres duos que cal reivindicar, com ara Las Veneno, Las Virtudes i Franz Johann y Gustavo Re.
Altres
Durada: 60'
23.00
¡Cómo nos reímos!
Dos rombos
Abans es posaven dos rombes a la pantalla com a avís que el contingut que s'emetria seria eròtic o pujat de to. El programa dedica aquest capítol al sexe, i recopila els millors esquetxos, monòlegs, acudits, paròdies, gags i cançons del Fons Documental d'RTVE.
Altres
Durada: 60'
00.00
LateXou con Marc Giró
L'actor Javier Gutiérrez i la periodista Rosa Maria Calaf són els convidats d'aquesta setmana.
Altres
Durada: 65'
01.05
Apocalipsis: la Segunda Guerra Mundial
Una derrota aplastante
El 10 de maig de 1940 es posa en marxa la Blitzkrieg, o guerra llampec. L'exèrcit alemany escombra Bèlgica, Holanda i França.
Documentals
Durada: 60'
02.05
Conciertos de Radio 3
Calizo. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 25'
02.30
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: Japón: El Japó és, essencialment i culturalment, un país que estima i respecta la naturalesa. És omnipresent en l'art, i fins i tot en el manga, que sovint té un fort contingut ecològic. Amb vista a l'any 2030, el Japó vol reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en un 26 %. L'Antoine va a buscar els japonesos que treballen cada dia per reduir el seu impacte en el medi ambient.
Documentals
Durada: 55'
03.25
Las rutas de Verónica
Tarazona y el Moncayo
Davant la presència imponent del cim del Moncayo, la Verónica coneix la falconeria, un art medieval que ha sabut reinventar-se. A la falda d'aquesta muntanya, passa el dia buscant tòfones per afegir-les, com a part d'una recepta tradicional, a una bona olla de mongetes.
Documentals
Durada: 55'
04.20
Córcega: montañas en el mar
Els corsos són famosos per la seva independència, igual que la flora i la fauna de la seva illa. Els nouvinguts ho tenen difícil, però, un cop establerts, l'illa protegeix els seus habitants, amb l'ajut dels paisatges escarpats i la llegendària macchia, el matoll aromàtic i dens on floreix la vida.
Documentals
Durada: 50'
05.10
El planeta verde
Mundos humanos
Lliurament que mostra com la relació entre les plantes i els éssers humans és extraordinària: s'han anat adaptant mútuament durant tot el temps que fa que estan junts al planeta.
Documentals
Durada: 50'