Franja La 2

Dimarts, 3 setembre de 2024
06.00
Arqueomanía
El nacimiento del Neolítico (I)
El programa visita diverses excavacions a Israel, Turquia i Jordània per comprovar in situ l'estat de les investigacions sobre el naixement del neolític.
Documentals
Durada: 30'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 15'
07.40
¡Por fin es lunes!
Mi empresa es mi trampolín
Margarita Álvarez visita Airbus i Ikea per conèixer els seus programes i eines digitals de formació i promoció continus, entre altres coses.
Altres
Durada: 30'
08.10
Portugal, una tierra salvaje al borde del mar
Quan Portugal era una gran potència que unia el Vell i el Nou Món, els cavalls salvatges de muntanya, prou petits per als vaixells d'altura, van ser capturats i exportats als conqueridors àvids d'or.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Una matemática viene a verte
Súper Matemáticas Bros
La coneguda gamer Cristinini demostra que els videojocs ja formen part de l'educació sentimental de diverses generacions, tant com les novel·les, el cinema o la música. Amb ella, el programa descobreix que els videojocs desafien la intuïció espacial i que cada vegada avancen més en termes de jugabilitat i mecànica. L'espai compta amb el coneixement de José Céspedes, cap de disseny de videojocs.
Altres
Durada: 25'
09.25
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.55
Escala humana
Piel y huesos
Lliurament que mostra que per entendre la importància de les estructures en els edificis es fa servir comunament el paral·lelisme anatòmic que relaciona la pell amb l'envoltant i els ossos amb l'estructura de l'edifici.
Documentals
Durada: 30'
10.25
Arqueomanía
Crónicas de arqueología navarra
Des que es va descobrir el cèlebre Togado de Pompelo a final del 1800, Navarra no ha deixat d'aportar un cabal important al registre arqueològic d'Occident. La seva situació privilegiada entre l'Atlàntic, els Pirineus i la plana de l'Ebre han permès una ocupació humana des del paleolític.
Documentals
Durada: 30'
10.55
Documenta2
Inclou París, el misterio del palacio desaparecido
Documentals
Durada: 55'
11.50
Al filo de lo imposible
El silencio blanco
La Iditarod és la cursa de trineus estirats per gossos més bonica i dura de totes les que se celebren al món. Una veritable aventura a Alaska, on les persones i els gossos s'enfronten al Gran Nord al llarg de 1.800 quilòmetres.
Documentals
Durada: 25'
12.15
Ruralitas
Olaeta y Predaza
La Maider és lluitadora professional. Després de guanyar la medalla de bronze als Jocs Olímpics del 2012, va tornar a Olaeta per fer-se càrrec de la formatgeria familiar. D'altra banda, a Pedraza, l'últim taller d'estany d'Espanya lluita per no desaparèixer.
Documentals
Durada: 25'
12.40
Vuelta Ciclista a España
Setzena etapa, de 181,5 quilòmetres. Els llacs de Covadonga, una pujada ja prou coneguda pels ciclistes. Té dos ports de primera, Fitu i Llomena, on el grup d'escapats pot tenir protagonisme abans de la pujada final als llacs. Una etapa perillosa perquè es disputa just després del dia de descans, cosa que algun favorit podria pagar. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 205'
16.05
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.50
Grandes documentales
Inclou El año salvaje en África: Verano i Animales con cámaras: Australia: El programa viatja a Austràlia per mirar de descobrir què fan els coales a la nit i com afecta l'expansió de les ciutats els cangurs. A més, investiga què ha dut 20.000 ratpenats a viure en una ciutat.
Documentals
Durada: 100'
18.30
Documenta2
Inclou Los últimos dinosaurios con David Attenborough: El último día: DePalma i el seu equip desenterren el que sembla que són esfèrules, gotes diminutes de roca fosa i vaporitzada creades per l'impacte d'un asteroide. Un estudi més detallat revela una mota de roca que podria ser del mateix meteorit.
Documentals
Durada: 55'
19.25
Grantchester
El Geordie demana ajuda al Leonard mentre investiga la mort d'un professor en un laboratori de computació. D'altra banda, el Will torna a Grantchester.
Sèries
Durada: 45'
20.10
Grantchester
Per fer-li un favor al Geordie, el Will empra el llenguatge de signes per parlar amb un nen que té problemes per comunicar-se i que ha estat acusat d'assassinat.
Sèries
Durada: 45'
20.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
21.00
Diario de un nómada. Operación Plaza Roja
Moldavia, el país de la gente amable
El programa entra a Moldàvia, el país més pobre d'Europa, que va formar part de la Unió Soviètica. Una nació que sorprèn per la qualitat dels vins i l'amabilitat de la gent.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
El comisario Montalbano
Las alas de la esfinge
El cos nu d'una noia jove apareix a la platja, amb un tret a la cara. La noia porta una papallona tatuada a l'espatlla. Mentre investiga, Montalbano coneix altres joves de l'Est d'Europa que porten uns tatuatges idèntics i que han estat reclutades per una organització.
Sèries
Durada: 110'
23.50
Documentos TV
Inclou La epidemia silenciosa
Altres
Durada: 65'
00.55
Pel·lícula: Antonio Vega. Tu voz entre otras mil
Retrat inèdit d'Antonio Vega en què les veus dels qui el van conèixer més s'uneixen a la del mateix Vega per descobrir el seu veritable perfil. Un retrat íntim i precís de l'home que va decidir mantenir la seva figura sovint a la penombra.
Pel·lícules
Durada: 120'
02.55
Festivales de verano
XXVI Festival Internacional de Jazz de San Javier 2024: Cimafunk. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 80'
04.15
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
04.45
Documenta2
Inclou Los últimos dinosaurios con David Attenborough: Una nueva evidencia: Fa 66 milions d'anys, un meteorit gegantesc va impactar contra la Terra i va acabar amb els dinosaures. Existeix una forta evidència de l'impacte de l'asteroide, però mai no s'han trobat fòssils de dinosaures morts aquell dia. En una excavació a Dakota del Nord, un grup de científics, liderats pel paleontòleg Robert DePalma, ha descobert una gran quantitat de criatures fossilitzades que podrien revelar una imatge més detallada d'aquell dia tan devastador.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Ruralitas
Directora de teatro y manitas
Espai que fa un recorregut per l'Espanya rural, per conèixer-la des del relat en primera persona dels seus habitants, persones optimistes que han decidit viure a l'anomenada Espanya buidada.
Documentals
Durada: 30'