Programació La 2

Dilluns, 15 juliol de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
06.05
Arqueomanía
La huella imborrable
L'arqueologia, que va començar com una disciplina germana de la història de l'art i de l'estudi d'antiguitats, és una ciència que cada vegada fa servir més eines de la ciència d'avantguarda. La genètica n'és una, però no l'única.
Documentals
Durada: 25'
06.30
That's English
Nivel Básico A2.2-Unit 6A
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.2-Unit 6B
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Página 2
María Oruña
El programa visita Cantàbria, on María Oruña situa el seu llibre, en el qual té lloc un assassinat múltiple al Balneario de Puente Viesgo. A més, es donen les claus de per què El comte de Montecristo és un llibre de lectura obligada.
Altres
Durada: 30'
08.05
Peces increíbles
Els peixos monstruosos trenquen tots els motlles. Són peixos, però no són normals. El programa presenta les bestioles estranyes de l'oceà. Algunes d'aquestes, com el Neoclinus blanchardi, són totalment desproporcionades. D'altres, com el peix granota, han perdut gairebé tota la capacitat de nedar. L'Anarrhichthys ocellatus té unes mandíbules i unes dents terribles, i segurament no hi ha cap altre peix amb aquesta cara de dolent.
Documentals
Durada: 50'
08.55
El escarabajo verde
Esto no debería estar aquí
El programa viatja a Tarragona i a Ribeira i Carnota, a la Corunya, per analitzar les granses de plàstic que es fan servir com a matèria primera per fabricar productes que contenen plàstics i que provoquen episodis de contaminació marítima.
Altres
Durada: 30'
09.25
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.55
Guardianes del patrimonio
Operación Camión, Getaffe
Aquest capítol se centra en el robatori d'un camió carregat amb cinc milions d'euros en obres d'art d'una nau industrial, comès l'any 2010.
Documentals
Durada: 35'
10.30
Arqueomanía
Réquiem por Numancia
Numància va ser la ciutat més citada als textos de l'Antiguitat. La seva resistència èpica davant de Roma va forjar una imatge d'irreductibilitat que arriba fins avui.
Documentals
Durada: 25'
10.55
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: Argentina: L'Argentina és un gegant de l'Amèrica Llatina, amb una superfície de 2.800.000 km2. El país té més de quatre vegades la grandària de França per a només 43 milions d'habitants. D'altra banda, és el tercer productor mundial de carn de boví, motiu pel qual la ramaderia és un tema ecològic de primer ordre.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Un país para leerlo
Valencia
El programa viatja als Poblats Marítims de València per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Paco Roca i Paco Cerdá. A través de llibres, lectors i llibreries, l'espai recorre els barris de la ciutat que miren al mar, sota la mateixa llum que va il·luminar Sorolla.
Altres
Durada: 30'
12.20
Las rutas D'Ambrosio
Agua, bosques, tierra y fuego. Oscos-Eco
El Gonzalo aprofita la baixada del riu Eo fins a la seva desembocadura per conèixer la Comarca d'Oscos-Eo, a l'extrem occidental del Principat d'Astúries. Allà coneix el Jorge, un ganiveter a Santa Eulalia de Oscos casat amb una dona japonesa.
Documentals
Durada: 60'
13.20
Mañanas de cine: Clint, el solitario
En un poble de l'Oest, els germans Shanon hi implanten la violència. Un dia, el Clint, en sortir en defensa de la seva dona i els seus fills, mata dos homes. Després de passar un temps amagat, decideix tornar al poble.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.45
Verano azul
El visitante
El Jorge i la Pilar, els pares de la Desita, són un matrimoni fracassat perque han deixat que la Mari Luz, la germana de la Pilar, es fiqui constantment en la seva vida privada. Al final, comprenen que vivint junts en un estat de guerra permanent fan desgraciada la seva filla, així que decideixen separar-se.
Sèries
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Los cazadores nocturnos de África i El reino secreto de los monos de China
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: California: Entre desastres ecològics, contaminació excepcional i riscos ambientals permanents, Califòrnia està molt exposada al canvi climàtic. Afortunadament, l'estat més ric dels Estats Units i amb les iniciatives ambientals més avançades està molt involucrat en aquesta causa.
Documentals
Durada: 55'
19.05
El Paraíso de las Señoras
La Tina signa el contracte pel gingle que ha enregistrat amb el Recalcatti i que ja comença a sentir-se al centre comercial. Mentrestant, la Gabriela inicia un procés de grip persistent, gràcies al qual rep l'atenció que tant ha desitjat per part del Salvatore.
Sèries
Durada: 40'
19.45
El Paraíso de las Señoras
La Gabriela continua malalta, igual que una altra companya. Les Venus s'espanten pensant que es pot tractar de la perillosa grip asiàtica. Mentrestant, el Federico proposa una idea al Vittorio, que el contracta immediatament perquè redacti El horóscopo de El Paraíso, que es lliura amb els catàlegs de venda a distància.
Sèries
Durada: 40'
20.25
¡Cómo nos reímos! Xpress
Los clásicos
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 10'
20.35
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Navegando un mar que ya no existe
El Miquel encara és a l'Uzbekistan, immers en la desèrtica i interminable regió circumdant al mar d'Aral, gairebé extingit.
Documentals
Durada: 25'
21.00
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
La ciudad joya de Khiva
La ruta per l'Uzbekistan condueix el Miquel cap a la ciutat de Khivà, la muralla de la qual és considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Allà hi troba un hotel i queda meravellat per la personalitat de la seva gent.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Días de cine clásico: Sed de mal
Una bomba explota a la frontera mexicana just quan un agent de Narcòtics hi arriba amb la seva nova dona. Atordit, decideix investigar l'assumpte. Per això compta amb l'ajuda del Quinlan, el cap local. A poc a poc, s'adonen que tots dos tenen proves incriminatòries contra l'altre, i es desferma una lluita ferotge entre tots dos.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
Tesoros de la tele
Directísimo
L'espai recorda dos programes que, conduïts per José María Íñigo, van deixar grans moments de la televisió en directe a través dels millors artistes nacionals i internacionals: Directísimo i Esta noche... fiesta.
Altres
Durada: 125'
01.45
Metrópolis
Fake News
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 25'
02.10
Conciertos de Radio 3
Sara Socas. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.40
Lugares sagrados
Sacerdotisas egipcias
Durant més de mil anys, al santuari interior prohibit del temple de Karnak, una successió de sacerdotesses hi va fer unes cerimònies religioses misterioses. Exercien un poder i una influència extraordinaris a tot el regne.
Documentals
Durada: 50'
03.30
El juego del amor
A plena vista en las praderas
El repte a què s'enfronten gairebé tots els animals de la Terra és buscar parella, i ho fan de les maneres més increïbles que es puguin imaginar. Les praderies de la Terra són un dels hàbitats més difícils per aconseguir-ho, ja que no hi ha intimitat ni seguretat i estan a la vista de tothom.
Documentals
Durada: 50'
04.20
Las rutas D'Ambrosio
El confín del mundo. Costa da Morte
Des del cap de Fisterra, el Gonzalo arrenca el viatge per la Costa da Morte fins arribar a Corme, bressol d'un dels millors percebes gallecs, on acompanya el Roberto, un percebeiro, a recollir aquest menjar tan preuat.
Documentals
Durada: 55'
05.15
Guardianes del patrimonio
Operación Bronce
Les van trobar enterrades a la seva finca i van pretendre treure'n profit. L'intent de venda de dues estàtues romanes del segle I dC va costar car als dos germans cordovesos protagonistes de l'Operació Bronze de la policia, sobre la qual tracta aquest capítol.
Documentals
Durada: 30'
05.45
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'