Programació La 2

Dimarts, 6 agost de 2024
06.00
Arqueomanía
Arqueología del canibalismo
Aquest lliurament s'acosta al canibalisme des de les proves arqueològiques trobades a la península Ibèrica i en altres llocs del planeta.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Básico A2.4 - Unit 9A
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.4 - Unit 9B
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.30
Un país en danza
Constancia y disciplina
L'èxit d'un ballarí no resideix exclusivament en el seu talent; com els esportistes d'elit, la dedicació, l'esforç i el compromís són ingredients indispensables. En aquest capítol, Nacho Duato i Ona Carbonell transmeten la importància de la constància i la disciplina.
Documentals
Durada: 30'
08.00
Baleares, el archipiélago indómito
Al cor de la Mediterrània occidental, un conegut arxipèlag amaga un món que ni tan sols la creixent pressió humana no ha pogut sotmetre. Al llarg de les quatre estacions, les illes Balears es converteixen en un enclavament vital per al desenvolupament de milers d'espècies, algunes d'elles úniques al món. Tanmateix, en els últims temps s'estan forçant els límits d'aquest màgic arxipèlag.
Documentals
Durada: 50'
08.50
Una matemática viene a verte
Matemáticas a todo ritmo
Espai que demostra, amb l'ajuda de reconeguts experts en física, psicologia, meteorologia, lingüística i filosofia, que les matemàtiques formen part de la societat i de la seva manera de viure. El programa visita nombrosos llocs i entrevista persones de reconegut prestigi que s'han dedicat a diferents activitats professionals. Així, partint de situacions quotidianes que el públic pot identificar fàcilment, es descobreix quines matemàtiques s'hi amaguen al darrere.
Altres
Durada: 35'
09.25
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.55
Guardianes del patrimonio
Operación Greco
El cas del robatori d'un quadre d'El Greco del Museu de Càceres l'any 1979 va suposar un abans i un després per als sistemes de control i seguretat del patrimoni a Espanya.
Documentals
Durada: 30'
10.25
Arqueomanía
Gadir
Des de l'Antiguitat, la ciutat de Gadir, propera a les Columnes d'Hèrcules, va ser objecte dels grans cronistes i interès dels viatgers.
Documentals
Durada: 30'
10.55
Documenta2
Inclou La loca historia del chocolate
Documentals
Durada: 50'
11.45
Al filo de lo imposible
Un pico en la frontera
Quatre muntanyencs viatgen des de la població murciana de Caravaca de la Cruz amb l'objectiu d'assolir un dels cims més emblemàtics del nus del Pamir: el pic Lenin.
Documentals
Durada: 25'
12.10
Las rutas D'Ambrosio
Alicante, los ingrediientes del futuro
Durant el seu recorregut per Alacant, el Gonzalo investiga l'evolució de la gastronomia en el futur. Aquesta vegada, la seva primera parada és la Universitat d'Alacant, que fa anys que estudia aquest tema a través de la seva granja de mosques.
Documentals
Durada: 60'
13.10
Mañanas de cine: Joaquín Murrieta
Per guanyar-se la vida com a buscador d'or, el Murrieta, un jove mexicà, arriba al territori de Califòrnia quan acaba de ser agafat com a presoner pels americans. Per desgràcia, la seva jove i bella esposa i ell s'adonen que allà els mexicans són tractats molt malament pels americans. No obstant això, continuen intentant trobar or en un petit territori.
Pel·lícules
Durada: 110'
15.00
Verano azul
El final del verano
Amb el final de les vacances, la colla, sorgida de la calor, el descans i l'oci, es trenca. El que més ho sent és el Pancho, perquè s'ha de quedar al poble i sense la Beatriz. Per mirar d'animar-los, la Julia, la jove pintora, fa una festa.
Sèries
Durada: 40'
15.40
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 50'
16.30
Grandes documentales
Inclou La gran estación de tránsito de las aves: el marja i El bosque místico de Alemania
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Surf. El fuego sagrado
Documentals
Durada: 55'
19.05
El Paraíso de las Señoras
La Tina assaja amb la Nora la cançó amb què debutarà a la ràdio. D'altra banda, la Marta investiga el passat de la Lisa i s'absenta massa de la feina.
Sèries
Durada: 40'
19.45
El Paraíso de las Señoras
Avui tots van a la cafeteria per sentir el debut de la Tina a la ràdio, però la Nora canvia en l'últim moment la cançó que havien assajat. Tot seguit, la policia es presenta als magatzems amb l'Óscar.
Sèries
Durada: 45'
20.30
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Cruzando las columnas de Hércules
Miquel comença el seu viatge al jaciment romà de Baelo Claudia, a Cadis. Després d'agafar un ferri fins a Larraix, al Marroc, mostra els secrets d'aquesta localitat costanera.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Cachitos bis
Cine Bis
Espai que recupera alguns dels millors moments emesos a Cachitos de hierro y cromo, l'espai que se submergeix en l'arxiu d'RTVE per rescatar cançons i clips musicals del passat.
Documentals
Durada: 20'
21.20
Juegos Olímpicos de París 2024
Quarts de final masculins. Arriba l'hora de la veritat al bàsquet masculí, després d'una fase de grups que ha deixat el sabor amarg de l'eliminació primerenca que ha patit la selecció espanyola. Amb un grapat d'estrelles de l'NBA, els Estats Units són el gran favorit a alçar-se amb la medalla d'or. Avui intenta vèncer el Brasil i accedir a les semifinals.
Esports
Durada: 130'
23.30
El comisario Montalbano
El gato y el canario
Una sèrie de misteriosos atracaments estan tenint lloc a Vigata i hi ha hagut una víctima mortal. Mentrestant, un home destrossa una habitació d'urgències de l'hospital quan descobreix que la seva filla està embarassada.
Sèries
Durada: 95'
01.05
El comisario Montalbano
Un giro decisivo
Un dels casos més difícils de Montalbano comença durant uns dels seus banys matinals en alta mar, quan troba un cos descompost surant a l'aigua. Mentre consulta a un pescador el que pot haver passat, el detectiu descobreix un grup d'immigrants il·legals.
Sèries
Durada: 90'
02.35
Documentos TV
Inclou Basura espacial
Documentals
Durada: 60'
03.35
Festivales de verano
47º Jazz Vitoria 2024: Michel Camilo & Tomatito. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 75'
04.50
Documenta2
Inclou Mundos perdidos y tesoros ocultos: La ciudad más antigua del mundo: El 1961, James Mellaart va viatjar a Çatalhöyük, a la plana de Konya, a Turquia, per resoldre el misteri de com la humanitat va abandonar l'edat de pedra i va començar a viure a ciutats. Mellaart va trobar la ciutat més antiga del món, el bressol de la civilització. El món de 9.500 anys que va descobrir era més complex, igualitari, artístic i sofisticat del que ningú havia imaginat mai.
Documentals
Durada: 55'
05.45
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'