Programació La 2

Dimarts, 13 agost de 2024
06.00
Arqueomanía
Gadir
Des de l'antiguitat, la ciutat de Gadir, pròxima a les columnes d'Hèrcules, va ser objecte dels grans cronistes i una atraccció per als viatgers.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Básico A2.4
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.4
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Detrás del instante
Nuria López Torres
La fotògrafa catalana Nuria López Torres s'ha especialitzat en temàtiques relacionades amb la dona, el gènere i la identitat, sobretot a l'Amèrica Llatina. No obstant això, amb la pandèmia i el confinament, la seva càmera va enfocar la seva família.
Documentals
Durada: 30'
07.55
La gran estación de tránsito de las aves: el marja
Al sud de Bielorússia, al riu Prípiat, cada any es produeix un fenomen únic al planeta: milers d'ocells descansen en el seu viatge migratori a la reserva natural de la marjal de Turov, des de principi de primavera fins a finals de tardor.
Documentals
Durada: 50'
08.45
Una matemática viene a verte
Redes, influencers, pandemias y otras matemáticas
El programa descobreix com un tuit que corre per les xarxes socials s'estudia amb les mateixes matemàtiques que un virus que es propaga entre la població.
Altres
Durada: 30'
09.15
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.45
Escala humana
Maneras de vivir
Un recorregut per espais urbans que ofereix una mirada diferent sobre arquitectura, urbanisme i disseny. Cada reportatge descobreix les històries que amaguen els diferents edificis i espais i reflexiona sobre la relació amb l'entorn.
Altres
Durada: 35'
10.20
Arqueomanía
Arte rupestre del Duero
Lliurament que mostra pintures i gravats a l'aire lliure inèdits al llarg de la conca del riu Duero a Espanya i Portugal.
Documentals
Durada: 25'
10.45
Documenta2
Inclou Surf. El fuego sagrado
Documentals
Durada: 55'
11.40
Al filo de lo imposible
Espeleobuceo en Mallorca (II): Es Drac. Luz Líquida
Els membres del Grup Nord de Mallorca, juntament amb l'equip del programa, expliquen la història de les exploracions a les coves del Drach, a Mallorca.
Documentals
Durada: 30'
12.10
Ruralitas
Quesero y Guardia Civil
El programa recorre la província de La Rioja amb el Gerardo, un formatger que viu a Anguiano, que mostra el seu dia a dia al seu petit comerç. A continuació, es coneix el Joaquín i el Juan, agents del Seprona, que tenen la seu a la caserna de la Guàrdia Civil d'Ibi, a Alacant.
Documentals
Durada: 30'
12.40
Las rutas D'Ambrosio
Bilbo Handia, la meca del sabor
El Gonzalo arriba a Bilbao per conèixer l'anomenat caviar verd. En una plantació de pèsol llàgrima, és testimoni de la delicadesa d'aquest producte.
Documentals
Durada: 55'
13.35
Mañanas de cine: El sheriff de Dodge City
Després de matar un home en defensa pròpia, Bat Masterson fuig de la ciutat i s'estableix a Dodge City. Una nit, el seu germà mor en un tiroteig i ell és elegit nou xèrif de la ciutat.
Pel·lícules
Durada: 80'
14.55
Celia
Doña Benita
Arriba Doña Benita, l'anterior mainadera de la Celia, però la pobra anciana està lluny de ser el remei que busquen per tenir cura de la petita.
Sèries
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El salvaje mundo de Magallanes i La vida a todo color, con David Attenborough: El color como disfraz: David Attenborough mostra alguns dels mestres de la disfressa més astuts i engalipadors del món natural. A la Gran Barrera de Corall d'Austràlia, un zoarces vivípar de ratlles blaves canvia de colors per enganyar i atacar, mentre que el tigre de Bengala empra les seves ratlles taronges de manera sorprenent per amagar-se de les seves preses daltòniques.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Los secretos de los tesoros artísticos reales
Documentals
Durada: 50'
19.05
El Paraíso de las Señoras
La mare de la Tina li prohibeix que continuï la seva relació amb el Recalcatti. D'altra banda, la Clelia s'hauria d'haver incorporat avui a la feina, i el Lucciano està amoïnat perquè no apareix.
Sèries
Durada: 40'
19.45
El Paraíso de las Señoras
La violència de l'Óscar és evident, per molt que la Clelia s'esforçi a ocultar-ho, i el Lucciano decideix intervenir. Mentrestant, les dissenyadores escollides pel Vittorio per a la línia de roba premamà arriben a El Paraíso.
Sèries
Durada: 40'
20.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
20.30
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Rompiendo la cuarta pared
L'aventura es complica: el cotxe de suport comença a donar problemes diferents dies, la qual cosa fa que el temps corri en contra del Miquel. Finalment, aconsegueix arribar a Tànger a temps i dona per finalitzada aquesta part de l'aventura.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Diario de un nómada. Carreteras extremas
La carretera de los Trolls
Després d'un viatge emocionant per Àfrica, el Miquel s'embarca en una nova aventura: recórrer Noruega de sud a nord, fins al punt més septentrional, el cap Nord. En aquesta primera etapa arriba fins a la mítica carretera dels Trolls.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
El comisario Montalbano
Derecho a réplica
El gendre d'un mafiós apareix mort. Tot sembla indicar que ha estat assassinat per la màfia contrària, malgrat el pacte existent per posar fi a la guerra que hi havia entre totes dues famílies. Alhora, una jove ucraïnesa desapareix, i Montalbano decideix seguir el seu instint.
Sèries
Durada: 105'
23.45
El comisario Montalbano
La paciencia de la araña
El segrest de la jove Susanna Mistretta porta de corcoll Montalbano. La seva família, que ha viscut temps millors, està en fallida, i en cas de rescat no podrien fer front al pagament.
Sèries
Durada: 95'
01.20
Documentos TV
Inclou Fantasmas de petróleo
Altres
Durada: 55'
02.15
Festivales de verano
59º Jazzaldia: Larkin Poe. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 85'
03.40
Documenta2
Inclou Los súper poderes de la música
Documentals
Durada: 55'
04.35
Las rutas D'Ambrosio
La Costa Brava, el rastro del agua
L'aigua defineix la Costa Brava, i el mar Mediterrani compta amb els ingredients necessaris per elaborar el primer plat que degusta el Gonzalo: el suquet, una sarsuela de peix que combina l'essència del mar i la identitat del poble pesquer.
Documentals
Durada: 55'
05.30
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
05.40
Guardianes del patrimonio
Operación Destierro
El 2012, al monestir de San Pedro de Cardeña, a Burgos, va tenir lloc un dels robatoris d'art més espectaculars de la història recent d'Espanya. Dins del monestir es troba el sepulcre del Cid Campeador i de la seva esposa, Doña Jimena.
Documentals
Durada: 20'