Programació La 2

Dimecres, 28 agost de 2024
06.05
Arqueomanía
Mundo funerario romano
Lliurament que aborda com afrontaven la mort els romans, quins ritus eren els predominants i quines eren les seves formes d'enterrament.
Documentals
Durada: 25'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.30
Flash moda
Galería Max Estrella
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències i les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 30'
08.00
El desierto inundado
La vida a Jewel Island és meravellosa i brutal. Cada any, l'antic desert s'inunda i converteix l'erm sec en un exuberant món aquàtic. Per als herbívors, la inundació porta una recompensa, però per als lleons, les aigües creixents empresonen i desafien la seva pròpia supervivència.
Documentals
Durada: 50'
08.50
Un país para leerlo
Gran Canaria
El programa viatja a l'illa de Gran Canària per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Sabina Urraca i Juan Jesús Armas Marcelo. A través de llibres, lectors i llibreries, l'espai recorre aquest continent en miniatura al cor de l'oceà Atlàntic.
Altres
Durada: 30'
09.20
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.50
Escala humana
La casa por el tejado
Les teulades i els sotres dels edificis són alguna cosa més que el recer que protegeix. De vegades són un homenatge a la bellesa i a l'art. D'altres, esdevenen un espai de relació social, o bé tot el contrari, un lloc de reclusió.
Documentals
Durada: 30'
10.20
Arqueomanía
El nacimiento del Neolítico (II)
Segon lliurament dedicat a excavacions a Israel, Turquia i Jordània, en què s'investiga sobre el naixement del neolític.
Documentals
Durada: 30'
10.50
Documenta2
Inclou El futuro de la mente
Documentals
Durada: 50'
11.40
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.50
Las rutas D'Ambrosio
La Raya Extremeña
Gonzalo D'Ambrosio es desplaça fins a la Raya d'Extremadura per descobrir els dos arbres que protagonitzen el paisatge a una banda i l'altra de la frontera: l'alzina surera i l'alzina.
Documentals
Durada: 60'
12.50
Mañanas de cine: La balada de Johnny Ringo
Johnny Ringo és un pistoler perseguit a qui tothom intenta matar. Quan es refugia al ranxo Conroy, aquest és assetjat, i moren tots els seus homes, així com els membres de la família Conroy. Aleshores, el Johnny decideix fugir i canviar d'identitat per mirar de sobreviure.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.20
Ramón y Cajal. Historia de una voluntad
Cajal en Valencia
Durant la vellesa, Cajal comenta el seu últim llibre sobre la teoria de la neurona. Abans, el 1883, s'incorpora com a catedràtic d'Anatomia a la Universitat de València, ciutat on es produeix una epidèmia de còlera.
Sèries
Durada: 60'
15.20
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.05
Vuelta Ciclista a España
L'etapa d'avui, que ja és l'onzena de la prova, és complexa. El recorregut continua íntegrament a Galícia, amb tres ports de segona categoria. Un traçat trencacames en què el grup ho tindrà complicat per seguir el ritme de les possibles escapades. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 115'
18.00
Documenta2
Inclou La tierra ancestral. Dinosaurios del continente helado
Documentals
Durada: 50'
18.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
19.00
En cuerpo y alma
Treball que mostra com cinc atletes d'elit, entre els quals l'estatunidenca Oksana Masters, 17 vegades medallista paralímpica, es van llançar a perseguir el seu somni de classificar-se per als Jocs Paralímpics.
Documentals
Durada: 60'
20.00
Ceremonia inaugural de los Juegos Paralímpicos de
La plaça de la Concòrdia de París és el lloc escollit per a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Paralímpics, que se celebren fins al proper 8 de setembre. Més de 120 esportistes espanyols formen una delegació amb ganes de superar la collita de les 36 medalles aconseguides durant l'edició de Tòquio. Marta Arce, la judoka que participa en els seus cinquens paralímpics, i Álvaro Varela, el jugador de tennis de taula que competeix per setena vegada, són els banderers d'Espanya que desfilen al capdavant de la delegació pels Camps Elisis, des d'on entren a la plaça de la Concòrdia, que fa d'estadi olímpic.
Altres
Durada: 195'
23.15
Pel·lícula: La vida de Brianeitor
El Brian és un jove de 21 anys que pateix atròfia muscular degenerativa, i a qui l'afició als videojocs i a les xarxes socials li ha canviat la vida. Actualment, Brianeitor2002 és un gamer i streamer amb gairebé 3 milions de seguidors a les xarxes socials. El seu fitxatge per l'equip de gamers Team Heretics, un dels més importants del món, i el seu debut com a protagonista a la pel·lícula CampeoneX, de Javier Fesser, el 2023, l'han catapultat a la fama definitivament.
Pel·lícules
Durada: 75'
00.30
Festivales de verano
Enclave de agua: Nik West. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 70'
01.40
Documenta2
Inclou París, el misterio del palacio desaparecido
Documentals
Durada: 55'
02.35
Las rutas D'Ambrosio
La raya salmantino-portuguesa
El xef Gonzalo D'Ambrosio es dirigeix al sud per conèixer la Raya de Salamanca. Allà, a les fortificacions militars, descobreix què es menjava en temps de guerra, pesca truites al Coa i, a Peñaparda, aprèn que de la cabra també se n'aprofita tot.
Documentals
Durada: 60'
03.35
Esférica
Documental que narra la gesta iniciada per Magallanes i culminada per Elcano, i que relaciona història, actualitat i vida natural. Un viatge audiovisual insòlit que es trasllada al voltant del món, a bord dels vaixells Nao Victoria i Juan Sebastián de Elcano, per conèixer els emplaçaments principals d'aquesta heroica empresa. A cadascun dels racons visitats s'expliquen els fets més rellevants que hi van tenir lloc, i es presenten detalls actuals dels ecosistemes que van descobrir els tripulants: llocs i éssers fins aleshores desconeguts que el cronista del viatge, Antonio Pigafetta, va detallar, i que ara es mostren al públic en tota la seva esplendor.
Documentals
Durada: 70'
04.45
Portugal, una tierra salvaje al borde del mar
Quan Portugal era una gran potència que unia el Vell i el Nou Món, els cavalls salvatges de muntanya, prou petits per als vaixells d'altura, van ser capturats i exportats als conqueridors àvids d'or.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Escala humana
Lugares de la memoria
Totes les persones han viscut moments que conserven en la memòria. No obstant això, més enllà d'aquests memorials individuals, hi ha llocs que la societat ha volgut convertir en espais per recordar. Llocs que expressen sentiments en l'imaginari col·lectiu.
Documentals
Durada: 30'