Programació La 2

Divendres, 6 setembre de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
06.10
Una matemática viene a verte
Súper Matemáticas Bros
Cristini, una gamer molt coneguda, demostra que els videojocs ja formen part de l'educació sentimental de diverses generacions, igual que les novel·les, el cinema o la música. Amb ella, el programa descobreix que els videojocs desafien la intuïció espacial i que cada vegada avancen més en termes de jugabilitat i mecànica. L'espai compta també amb els coneixements de José Céspedes, cap de disseny de videojocs.
Altres
Durada: 20'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.30
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 15'
07.45
Origen
Alcachofa
La carxofa és una hortalissa molt apreciada. A Espanya, es conrea a la conca mediterrània i a Navarra.
Documentals
Durada: 25'
08.10
Transformarse en mariposa
En un llimoner hi neix una eruga, que hi ha de créixer fins a convertir-se en crisàlide i, després, en papallona. No obstant això, una tempesta destrueix aquest patró preestablert, ja que la fa caure de l'arbre i la pluja i el vent se l'enduen. Abans de sucumbir, l'eruga té només uns tres dies per tornar.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Dfiesta en La 2
Terra Trobadors
Un recorregut per les festes populars de diversos pobles d'Espanya.
Altres
Durada: 30'
09.30
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
10.00
Escala humana
Todo es de color
El color és un element d'expressió important a la vida, i no podia ser menys rellevant en l'àmbit de l'arquitectura. Aquest episodi mostra com el color dona personalitat a pobles, ciutats i paisatges.
Documentals
Durada: 30'
10.30
Arqueomanía
Fundadores de ciudades
Un cop passada la tempesta geopolítica dels anomenats pobles de la mar, el món del bronze, que era un món globalitzat, almenys a l'Orient, va tornar a viure una etapa d'esplendor comercial i cultural gràcies a l'augment desmesurat del trànsit marítim entre l'Orient i l'Occident mediterranis.
Documentals
Durada: 25'
10.55
Dinastías
Elefantes
A Amboseli, a Kenya, un esdeveniment increïblement estrany porta al límit una família d'elefants amb dificultats. Per salvar la seva dinastia, han de treballar plegats i superar el desafiament de la seva vida.
Documentals
Durada: 55'
11.50
¡Por fin es lunes!
Bienestar emocional y salud mental
Espai que mostra els processos de digitalització que estan revolucionant el món laboral.
Altres
Durada: 25'
12.15
Las rutas D'Ambrosio
Bidasoa, el más deseado
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença una nova ruta al riu Bidasoa. Aquest riu marca la frontera entre França i Espanya i uneix els seus habitants a través de la gastronomia, plena de productes mariners.
Documentals
Durada: 60'
13.15
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
13.20
Mañanas de cine: Los profesionales de la muerte
Tres soldats del sud són detinguts i condemnats a mort per robar i vendre armes als del nord. Un segon abans de ser executats, reben una oferta curiosa del general del seu batalló: si recuperen un carro ple d'or que ha robat el comandant Lloyd, els perdonaran
Pel·lícules
Durada: 90'
14.50
Vuelta Ciclista a España
Dinovena etapa, de 173,5 quilòmetres. Una jornada pràcticament plana fins a la part final. Alto de Moncalvillo, on es va imposar Roglic el 2020, té un inici suau, i concentra la dificultat als quilòmetres finals, que haurien d'aprofitar els favorits en la seva penúltima oportunitat d'obrir diferències. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 75'
16.05
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.50
Grandes documentales
Inclou Del amanecer al crepúsculo: Un día calido en el nuevo mundo: A principis de maig, des de Mèxic fins al Perú, els animals viuen els seus drames diaris, com les tortugues gegants, que s'escalfen per a una migració èpica, i els pingüins de Humboldt, que fan expedicions de pesca diàriament.
Documentals
Durada: 50'
17.40
El escarabajo verde
Al borde del abismo (I)
El programa duu a terme, en col·laboració amb diferents televisions públiques d'Europa, un rodatge especial per donar a conèixer exemples de recuperació europeus. Durant tres capítols, l'espai viatja pel continent per conèixer històries d'èxit i veure treballs i estudis fets amb la finalitat de recuperar espècies que es troben en perill d'extinció.
Altres
Durada: 30'
18.10
Nunca es demasiado pequeño
Casas patrimoniales
Preservar les cases patrimonials sovint pot ser una feina àrdua, ja que els canvis que es poden fer queden limitats, cosa que afecta l'habitabilitat de la casa. Aquests arquitectes, però, han aconseguit mantenir intacte l'atractiu original alhora que actualitzen aquests petits espais per a la vida moderna.
Documentals
Durada: 25'
18.35
¡Cómo nos reímos! Xpress
Los clásicos (I)
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 15'
18.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
18.55
Grantchester
Un crit a la cabina de projecció del cinema converteix la cita del Will amb la periodista Ellie Harding en un misteri d'assassinat. La senyora Chapman s'involucra en la investigació.
Sèries
Durada: 45'
19.40
Grantchester
Troben un jove mort i completament nu en un pantà local. El Will i el Geordie descobreixen una connexió amb un projecte universitari que experimenta amb drogues que alteren la ment.
Sèries
Durada: 50'
20.30
Días de cine
Avui la padrina és l'actriu Verónica Echegui, que estrena la pel·lícula Justicia artificial, en la qual s'exposa un hipotètic futur pròxim en què a Espanya es planteja, mitjançant un referèndum, l'aprovació d'una justícia impartida per un sofisticat sistema d'intel·ligència artificial. L'espai repassa també les novetats de la cartellera, en què destaca l'estrena de Mi amigo el pingüino, la nova cinta de David Schurmann; El 47, de Marcel Barrena, i Bitelchús Bitelchús, de Tim Burton, entre altres.
Altres
Durada: 60'
21.30
Plano general
Jenaro Castro conversa de manera senzilla i sincera amb personalitats destacades de la vida pública espanyola de tots els àmbits connectats amb l'actualitat. El programa combina l'entrevista amb el reportatge i diverses seccions.
Altres
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: La flaqueza del bolchevi
Madrid, tardor del 2002. Pablo López és un home normal. Té més de trenta anys, treballa en un banc d'inversions i està fins al capdamunt de tot. Un dilluns, a les 9 del matí, enmig d'un embús en ple centre de la capital, mentre escolta Extremoduro, el seu cotxe s'encasta contra el descapotable de la noia més pija de Madrid.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
Historia de nuestro cine: coloquio
Monogáfico Luis Tosar
El programa comença la temporada amb l'actor Luis Tosar com a protagonista.
Altres
Durada: 25'
00.05
Historia de nuestro cine: Inconscientes
L'Alma, una dona moderna per al seu temps, és la filla del doctor Mira, el neurocirurgià més prestigiós del país. Està casada amb el psiquiatre León Pardo, que desapareix i la deixa sola i embarassada.
Pel·lícules
Durada: 105'
01.50
Música ligerísima
Programa antològic sobre la música espanyola dels anys 60 i 70.
Documentals
Durada: 60'
02.50
Documenta2
Inclou Agatha Christie: la reina del misterio: Destino desconocido: El desembre del 1926, Agatha Christie va desaparèixer misteriosament durant deu dies. Més tard va aparèixer en un hotel i va al·legar haver perdut la memòria. Lucy Worsley aprofundeix en aquest traumàtic moment de la vida de l'escriptora i en visita els llocs clau.
Documentals
Durada: 50'
03.40
Las rutas D'Ambrosio
O Salnés. Mar, sabor y arena
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença la ruta per la comarca d'O Salnés buscant el producte més important de la seva gastronomia, el marisc, i el seu millor condiment, el llorer.
Documentals
Durada: 55'
04.35
De parque en parque
Parque Nacional Sierra de Guadarrama
El programa comença el recorregut a Cercedilla; més tard, passa per zones d'alta muntanya i boscos de pi silvestre i roure, on cohabiten l'àguila imperial i el voltor negre, entre altres, i acaba a La Granja, una mostra del que ha suposat aquest terreny en la història.
Documentals
Durada: 50'
05.25
Turismo rural en el mundo
Finlandia: el país del hielo
Experts en naturalesa, geòlegs, botànics o arqueòlegs revelen els secrets de cada destí, alhora que artesans, pagesos o artistes locals ajuden a apreciar alguns dels racons més recòndits del planeta.
Documentals
Durada: 35'