Programació La 2

Dimarts, 16 juliol de 2024
06.05
Arqueomanía
Arqueología bíblica
Una de les arqueologies que desperta més interès i és més popular és l'anomenada arqueologia bíblica. Manuel Pimentel en mostra els trets principals en un capítol rodat en diversos països de l'Orient Mitjà i l'Àfrica.
Documentals
Durada: 25'
06.30
That's English
Nivel Básico A2.4
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.4
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
El cazador de cerebros
NewSpace, España en la nueva conquista del espacio
Aquesta setmana, el programa explora el NewSpace i les empreses espanyoles que revolucionen la indústria espacial amb CubeSats i coets reutilitzables. Des del Miura 1 fins a propulsors iònics, descobreix com la creativitat i la tecnologia dels enginyers espanyols estan obrint una nova indústria.
Altres
Durada: 35'
08.00
Babuinos: una sociedad muy jerarquizada
Documental que segueix quatre famílies de babuïns: els grups de la platja, la muntanya, el riu i el desert, per ser testimoni de les seves històries d'adaptació i supervivència al continent africà.
Documentals
Durada: 45'
08.45
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
09.25
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.55
Guardianes del patrimonio
Operación Helmet
Aquest capítol se centra en un dels espolis més grans dels últims anys a Espanya. Les estrelles del saqueig van ser uns cascos de soldat celtibers que van arribar a subhastar-se per tot Europa.
Documentals
Durada: 30'
10.25
Arqueomanía
Escuela de gladiadores de Córdoba
El programa es pregunta si va existir una escola de gladiadors a Còrdova. Més tard, s'analitza l'empremta que el món dels gladiadors ha deixat en l'arqueologia, i si és correcta la imatge d'aquest espectacle que ha arribat fins a l'actualitat.
Documentals
Durada: 30'
10.55
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: Francia: França és un país que depèn molt de l'energia nuclear per a la seva electricitat, i continua afavorint el dièsel per als cotxes. El país encara dubta entre una economia tradicional, que ha permès el seu desenvolupament, i el gran canvi ecològic.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Al filo de lo imposible
Una noche con Calípso. Cascadas de hielo
Al sud de Briançon, als Alps francesos, durant els mesos d'hivern es formen nombroses cascades de gel. Aquest lliurament del programa està dedicat a tres d'aquestes cascades, entre les més de 20 zones d'aquest laberint gèlid.
Documentals
Durada: 35'
12.20
Las rutas D'Ambrosio
Vall d'Aran
El Gonzalo inicia el seu viatge gastronòmic al riu Garona. A les seves aigües hi ha hagut sempre esturions, però avui dia se'n cria una varietat adaptada a la producció del caviar: la siberiana. El Gonzalo aprèn a extreure'n i degustar-ne.
Documentals
Durada: 55'
13.15
Mañanas de cine: Una pistola en manos del diablo
Quan surt de la presó, el pistoler Roy Koster decideix complir la promesa que va fer al difunt Jeremy Scott, l'home que li va salvar la vida a la presó i que va ser acusat injustament. Per netejar el seu honor, el Koster es dirigeix a Silvertown, una ciutat governada per una banda de pistolers despietats.
Pel·lícules
Durada: 70'
14.25
Verano azul
Pancho Panza
El Pancho ha tingut un accident i ha de fer el repartiment de llet diari al llom d'una burra. La Bea, que la nit anterior ha somiat que un misteriós cavaller en un cavall blanc la salvava d'una persecució, se'n riu i l'anomena Pancho Panza. Per això, el Pancho s'esforça per aconseguir un cavall blanc i fer realitat el somni de la Bea.
Sèries
Durada: 55'
15.20
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.05
Tour de France
Després d'una merescuda jornada de descans, els corredors reprenen la cursa en un dia plàcid, amb poc desnivell i gairebé sense dificultats tècniques. S'espera que aquells que arribin en millor forma a aquest tram de la competició s'atreveixin a buscar la victòria d'etapa després d'una escapada. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 120'
18.05
Documenta2
Inclou En busca del primer europeo
Documentals
Durada: 60'
19.05
El Paraíso de las Señoras
Esclata la guerra entre l'Umberto i l'Adelaide quan ell contracta un arquitecte per reformar la vil·la Guarnieri com a regal per a l'Andreina. Finalment, la Tina pren la iniciativa de besar el Recalcatti durant una de les seves classes de cant.
Sèries
Durada: 40'
19.45
El Paraíso de las Señoras
L'Óscar Baccini assetja amb violència la Clelia i aconsegueix que la Irene l'espiï per a ell. A més, la mare de l'Elena ve a Milà a buscar-la i veu que no està malalta, com li havia fet creure la senyora Amato. Finalment, la Ludovica va a casa de l'Antonio per oferir-li una feina a la vil·la Guarnieri.
Sèries
Durada: 45'
20.30
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Bujará, la joya de la ruta de la seda
La Ruta de la Seda porta el Miquel fins a la que és la seva joia més gran: Bukharà, una ciutat de conte oriental plena de monuments, racons i secrets.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Accidente en Uzbekistán
El Miquel arriba a les portes de Samarkanda, una de les ciutats més destacades de la ruta. No obstant això, un inesperat accident d'un company motorista obliga l'equip a prendre decisions i aparcar la moto perquè la seva repatriació tingui èxit.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
El comisario Montalbano
El perro de terracota
La detenció d'un conegut mafiós, Tano el Griego, per part del Montalbano, el porta a un descobriment inesperat. Després de ser-li revelada la ubicació d'un dipòsit d'armes, el Montalbano hi fa un descobriment encara més gran, envoltat d'un misteriós simbolisme.
Sèries
Durada: 105'
23.45
El comisario Montalbano
El viaje a Tindari
Un home és assassinat a la porta de casa seva i el comissari Montalbano s'encarrega del cas. Alhora, un altre home denuncia la desaparició dels seus pares, un matrimoni gran que, casualment, viu al mateix edifici que l'home assassinat.
Sèries
Durada: 110'
01.35
Documentos TV
Inclou Misoginia en la era digital
Documentals
Durada: 65'
02.40
Conciertos de Radio 3
Mundo Prestigio. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
03.10
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 25'
03.35
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: California: Entre desastres ecològics, contaminació excepcional i riscos ambientals permanents, Califòrnia està molt exposada al canvi climàtic. Afortunadament, l'estat més ric dels Estats Units i amb les iniciatives ambientals més avançades està molt involucrat en aquesta causa.
Documentals
Durada: 55'
04.30
Las rutas D'Ambrosio
Agua, bosques, tierra y fuego. Oscos-Eco
El Gonzalo aprofita la baixada del riu Eo fins a la seva desembocadura per conèixer la Comarca d'Oscos-Eo, a l'extrem occidental del Principat d'Astúries. Allà coneix el Jorge, un ganiveter a Santa Eulalia de Oscos casat amb una dona japonesa.
Documentals
Durada: 55'
05.25
Guardianes del patrimonio
Operación Templanza
Un relleu molt valuós robat durant la Guerra Civil i desaparegut durant gairebé 80 anys de la Catedral Magistral d'Alcalá de Henares és el protagonista d'aquest capítol.
Documentals
Durada: 30'
05.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'