Societat

municipal

col·lectius

El govern de Premià de Mar trenca relacions amb Can Sanpere per unes pintades

Van aparèixer a l'ajuntament i hi figuraven amenaces a l'alcalde del municipi, Miquel Buch

El col·lectiu de la fàbrica ocupada assegura que no són seves

El govern de Premià de Mar –CiU i el PSC– ha decidit “trencar relacions” amb l'assemblea de Can Sanpere, el col·lectiu que representa els membres de l'antiga fàbrica que actualment està ocupada i pendent d'expropiació. El motiu d'aquesta decisió ha estat l'aparició d'unes pintades a l'ajuntament de Premià de Mar la matinada del 6 de desembre i que el govern considera que han estat obra d'aquest col·lectiu. A les pintades s'hi podien llegir missatges com ara “Ni de Núñez ni de l'Ajuntament, Can Sanpere dissident” i fins i tot amenaces contra l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), com ara “Tic-tac Buch”. El dia 6 mateix, però, des de l'assemblea de Can Sanpere es va enviar un comunicat desmarcant-se de les pintades i rebutjant “rotundament” aquesta acció.

“De moment, el govern trenca relacions amb Can Sanpere, però valorarem el seu comunicat”, va explicar ahir Miquel Buch. Per l'alcalde de Premià de Mar, “hi ha coses que vinculen determinats actes que ha fet la plataforma amb el que ha passat amb les pintades”, va dir Buch, que va voler recalcar que aquest fet “no afectarà la voluntat que hi ha per part del govern d'expropiar l'antiga fàbrica, tal com va decidir el poble”, a través d'una consulta.

Per la seva banda, una de les portaveus de la plataforma, Anna Torner, va reiterar el rebuig a les pintades desvinculant-les del col·lectiu, i va titllar “d'oportunista” la decisió del govern. “Aquestes pintades s'emporten tota la feinada de sensibilització que estem fent al municipi”, va reblar la portaveu de la plataforma.

LA FRASE

El govern trenca relacions amb Can Sanpere, però valorarem el seu comunicat
Miquel Buch
Alcalde de Premià de Mar

LA FRASE

Aquestes pintades s'emporten tota la feinada de sensibilització que estem fent al poble
Anna Torner
Portaveu de la plataforma de Can Sanpere

Pendents del desallotjament pel 13 de gener

Un dels principals reptes que haurà d'afrontar la situació de Can Sanpere és l'anunci de desallotjament de les dependències fabrils previst per al 13 de gener vinent. El col·lectiu que ara gestiona l'espai, on s'hi fa un gran nombre d'activitats, va voler visualitzar aquesta preocupació en el darrer ple extraordinari de l'Ajuntament. Allà van voler recordar, entre altres coses, el mandat de la ciutadania per expropiar l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia