Societat

municipal

can sanpere

L'Ajuntament de Premià de Mar i la plataforma Can Sanpere acosten posicions

L'entitat reuneix centenars de persones en una manifestació al carrer per reclamar que la fàbrica sigui pública

Es portaran dues mocions al ple vinent

“Estem molt satisfets del resultat multitudinari de la manifestació, que demostra que cada cop hi ha més gent en contra d'un model d'especulació urbanística massa arrelat al Maresme.” Són paraules de la portaveu de la plataforma Can Sanpere 100% Públic, Anna Torner, que dissabte va concentrar centenars de persones, més d'un miler segons els organitzadors, en la mobilització per reclamar la titularitat pública de l'antiga fàbrica, ocupada des de fa tres anys. La concentració, en la qual també van participar agrupacions i col·lectius d'arreu de la comarca, es va dur a terme sense incidents, un fet que el consistori de Premià de Mar ha valorat com a molt positiu i que ha obert de nou el camí per reprendre el contacte entre les dues parts. Un contacte que es va donar per trencat a principi de mes després que apareguessin unes pintades amb amenaces contra l'alcalde, Miquel Buch (PDECat).

Buch va voler precisar ahir, però, que hi havia hagut una primera trobada entre polítics i tècnics que assessoren l'assemblea, però va descartar que s'hagi tornat a l'espai de diàleg anterior a les pintades. Tot i això, en el ple de dimecres vinent es debatran dues mocions vinculades a Can Sanpere amb un contingut molt semblant. La primera, presentada per Crida Premianenca i amb el suport de tots els grups municipals a excepció del PDECat i del PSC, cerca de reafirmar el compromís amb la decisió d'expropiar l'antiga fàbrica i, en aquest sentit, de començar ja el procés urbanístic. La segona, que porten precisament els dos grups de govern, el PDECat i el PSC, recorda la voluntat de fer de l'edifici una zona verda i d'equipaments municipals després d'expropiar l'immoble; que es faci una nova valoració del cost de l'expropiació, la construcció i el manteniment de l'espai “perquè el ple valori la conveniència de la població de realitzar aquesta despesa” i el començament de converses amb la plataforma Can Sanpere 100% Públic per buscar alternatives a la fàbrica on poder desenvolupar les activitats que hi puguin fer.

Paral·lelament, l'equip de govern va informar la setmana passada que havia traslladat a la propietària, la immobiliària Núñez i Navarro, la proposta de pagar quatre milions d'euros per l'expropiació de Can Sanpere atès que de moment ha declinat fer una reunió. A més, l'assemblea està a l'expectativa del desallotjament de la fàbrica, previst pel 13 de gener.

LA FRASE

Cada cop hi ha més gent en contra d'un model d'especulació urbanística massa arrelat al Maresme
Anna Torner
portaveu de la plataforma Can Sanpere 100% Públic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia