Urbanisme

Municipal

Premià de Mar ofereix 4 milions per la compra de Can Sanpere

La proposta es va enviar ahir al matí mitjançant un correu electrònic perquè la propietària, Núñez i Navarro, de moment prefereix no fer cap reunió

El govern creu que, si s'acceptés l'oferta, l'operació es podria fer en mig any

L'Ajuntament de Premià de Mar ha posat sobre la taula una oferta de 4 milions d'euros per comprar l'antiga fàbrica de Can Sanpere. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), aquesta proposta es va enviar ahir al matí, via correu electrònic, a l'empresa propietària de la finca: la constructora Núñez i Navarro.

Subirà va comentar que l'oferta s'ha tramès d'aquesta manera “perquè l'empresa així ho preferia”, però va explicar que “alguns grups municipals van proposar de fer-la de manera personal”. Tot i que de moment no hi haurà trobada entre l'empresa propietària de la finca i l'Ajuntament, el titular d'Urbanisme no va amagar el fet que “tard o d'hora s'haurà de produir una reunió amb la propietària per tractar d'aquest assumpte”. Pel que fa a l'import de l'oferta, el regidor va explicar que és una proposta “consensuada per tots els grups polítics” i que prové d'un primer informe elaborat abans que es fes la consulta popular, celebrada el 2014, que va decidir que s'iniciessin els tràmits per expropiar la fàbrica. En aquest sentit, però, Subirà va voler desvincular l'oferta de compra del procés d'expropiació. “Si la firma acceptés l'oferta de compra, els tràmits se simplificarien molt, i potser el procés de compravenda es podria formalitzar en un termini de mig any”, va avançar Subirà, que va recordar que l'expropiació “haurà d'anar d'acord amb el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM)”. En el cas que l'oferta de compra fos insuficient per a Núñez i Navarro, Subirà va subratllar que això “s'haurà de consensuar amb la resta de grups polítics”. Pel que fa a aquesta operació, el regidor d'Urbanisme va preferir ser optimista. “Crec que l'empresa s'avindrà a negociar i esperem arribar a un acord amb bona voluntat”, va afirmar.

La manifestació

Paral·lelament, la plataforma de Can Sanpere va convocar una manifestació per avui al migdia pels carrers de Premià de Mar per reclamar la titularitat pública dels terrenys que ara ocupa l'antiga fàbrica. La concentració sortirà des de l'estació de tren a les dotze del migdia i durant dues hores està previst que recorri els carrers del municipi, per acabar davant les dependències de Can Sanpere. Durant la marxa, s'han anunciat diverses accions.

LA FRASE

Crec que l'empresa s'avindrà a negociar i esperem arribar a un acord amb bona voluntat
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.