Compte enrere per a la mecanització de les cent escales de Tarragona

Les cent escales de Tarragona aviat deixaran de ser un suplici per als veïns de la Part Baixa, que ahir van assistir a l'escenificació de l'inici de les obres amb la posada de la primera pedra de les obres que permetran connectar el centre amb els barris marítims gràcies a unes escales mecanitzades. Les obres tenen un pressupost de 2.295.000 euros i estan finançades pel fons estatal d'inversió local. El projecte és el primer pas per a la remodelació de la zona, juntament amb el trasllat de l'Escola Oficial d'Idiomes a l'edifici de la Chartreusse i la millora de la plaça dels Infants.

Les escales mecàniques cobriran una diferència de nivell de 18 metres entre el carrer Vapor, al barri del Port, i el carrer Doctor Zamenhof, en l'anomenat Eixample de Tarragona. Per sortejar aquest desnivell ara hi ha les cent escales, un obstacle per a persones amb mobilitat reduïda i per a qualsevol que vagi mínimament carregat. Així mateix, el seu estat de degradació és evident, com el del seu entorn. Amb la construcció del sistema mecanitzat d'escales de pujada i baixada es vol, també, dignificar l'espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.