Les cent escales de Tarragona, pendents de la connexió a la xarxa elèctrica

Endesa té llicència pel dia 12, però l'obra s'ha de fer on encara hi ha la caseta de la constructora

No hi ha hagut cap queixa dels veïns perquè, si hem estat vint anys esperant-ho, «ara no ens vindrà d'un dies més», va explicar el president de l'associació de veïns de la Part Baixa, Pepe Ruiz. Això no obstant, no amaga l'endarreriment en la inauguració de les escales mecàniques del carrer Vapor, que haurien d'estar en marxa fa més d'un mes –el termini màxim fixat per les obres amb càrrec al FEIL era el 31 de desembre del 2009–, però que continuen sense funcionar perquè no estan connectades a la xarxa elèctrica. Curant-se en salut, el consistori tarragoní ja va sol·licitar una pròrroga al govern estatal conscient que la inauguració s'endarreriria més del previst.

Tot i que l'estructura es va començar a instal·lar a principis de novembre i que els treballs es van acabar abans de final d'any, fonts de la companyia Endesa van assegurar que el consistori tarragoní no els ha concedit llicència per començar a fer l'obra fins al divendres dia 12. Els treballs consisteixen a fer una rasa d'uns 10 metres de llargada que serviran per connectar les escales a la xarxa de subministrament de la ciutat.

La caseta de l'obra

Però el problema resideix en el fet que aquesta escomesa s'ha de fer on hi ha la caseta de l'empresa constructora, Vicsan, i, fins que no la retiri, els operaris d'Endesa no podran iniciar la feina. Fonts de la companyia elèctrica van assegurar que ja ho han comunicat a la constructora, que també està obligada a instal·lar una caixa general de protecció, que és l'aparell on s'ha de connectar la línia que instal·la Endesa. Fonts de l'Ajuntament de Tarragona van admetre l'endarreriment, però confien que les escales comencin a funcionar a finals de mes o, com a molt tardar, a principis de març.

L'elevador, complicat

Des de l'àrea del consistori es continua estudiant la possibilitat d'instal·lar un ascensor o un elevador per a les persones amb mobilitat reduïda a les escales que hi ha al costat, entre el carrer Zamenhof i Castaños –no Granados, com vam publicar per error en l'edició del 20 de gener passat–, encara que, a hores d'ara, sembla complicat a causa del poc marge de maniobra municipal en l'aspecte pressupostari.

I la piscina de Riuclar?

S.C

La piscina que donarà servei als barris d'Icomar, Riuclar i Torreforta també està pendent de tenir subministrament elèctric. Segons van indicar fonts de la companyia Endesa, l'empresa constructora, que també és Vicsan, no ha satisfet un pagament necessari perquè s'iniciïn les tasques per connectar-se a la xarxa elèctrica i, fins que això no es produeixi, no es podran iniciar les feines. Des del consistori tarragoní, conscients de la possibilitat que hi hauria endarreriments, també van sol·licitar al Ministeri de Política Territorial una pròrroga per aquest equipament, inclòs en el FEIL del 2009. Malgrat que l'obra civil ja està acabada, les previsions de l'Ajuntament és que la piscina no obrirà fins al juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES