Infraestructures

tarragona

El camp del Roqueral no es transformarà en pàrquing

Els més de 4.000 m², pertanyents a l'Arquebisbat de Tarragona, continuaran sent utilitzats només pel col·legi Sant Pau, en espera d'una solució que beneficiï la comunitat educativa

L'aparcament a la Part Alta continua sent un dels principals problemes de Tarragona. La impossibilitat, cada cop més gran, que el Jaume I pugui convertir-se algun dia en pàrquing convencional va obligar el consistori a buscar alternatives. Una de les opcions que aviat es va posar damunt la taula va ser la d'habilitar els prop de 4.000 m² del camp de futbol del Roqueral per fer-hi un aparcament dissuasiu. L'altra consistia a ampliar el pàrquing Torroja, pràcticament just al davant. Després que, a l'abril, arran d'una consulta de l'Ajuntament a la comissió territorial d'Urbanisme, va transcendir que les obres al Torroja –passaria de 130 places a 350– no es podrien començar fins que el POUM no s'aprovés de manera definitiva; la transformació dels terrenys del Roqueral en aparcament massiu tampoc tirarà endavant.

La decisió ha estat de l'Arquebisbat, que és la institució propietària dels terrenys, que, de moment, no creu que la solució que plantejava el consistori fos la més idònia. “L'Ajuntament pot tenir interès de ciutat, però nosaltres creiem que el desenvolupament d'una nova activitat als terrenys també ha d'anar en benefici de la comunitat educativa”, va explicar Francesc Ortiz, director de la Fundació Sant Fructuós, pertanyent a l'Arquebisbat.

Tot i que, de moment, els escolars en fan ús durant tot el curs, l'Arquebisbat és conscient que les instal·lacions estan “infrautilitzades”, segons va confessar Ortiz, i des de fa temps s'estan estudiant diferents possibilitats, entre les quals també es preveu modernitzar les instal·lacions esportives. D'aquesta manera, el col·lectiu de pares d'alumnes del Sant Pau veuen complerts els seus objectius i les seves demandes. Ortiz va remarcar que “mai hi ha hagut un plantejament contrari al dels pares” i que continuaran buscant alternatives perquè el futur del Roqueral sigui beneficiós per a la ciutat i també per a l'Arquebisbat.

L'ampliació del Torroja, aturada

Tot i que en el ple ordinari del febrer es va donar llum verd a les obres d'ampliació del pàrquing Torroja –pressupostades en 600.000 euros i amb les quals es preveu passar de 130 places a 350–, els tràmits estan aturats. Tot ve de la negativa de la comissió territorial d'Urbanisme de tirar endavant l'ampliació, tot recordant que els terrenys actuals formen part d'un pla parcial acabat i urbanitzat i que el que cal fer és reurbanitzar-los amb el nou POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.