Tarragona rescatarà la concessió del Jaume I en el pròxim ple i tindrà via lliure per obrir un concurs

El plenari de dilluns servirà perquè s'aprovi el rescat de la concessió del pàrquing Jaume I, que fins ara corresponia a la unió temporal d'empreses (UTE) Jaume I que formaven l'empresa municipal d'aparcaments (AMT) i la d'enginyeria Sistemas Alem. Tot i que es probable que la proposta no rebi el vistiplau de l'oposició –CiU i el PP es van abstenir en el la votació del ple del 19 de maig, en què es van aprovar iniciar els tràmits–, el consistori aconseguirà el seu objectiu gràcies als vots dels regidors de l'equip de govern. Un cop la concessió quedi resolta, l'Ajuntament tornarà a tenir les mans lliures per obrir un nou concurs per tal de construir un aparcament convencional, l'alternativa per la impossibilitat que el projecte inicial –un pàrquing robotitzat per a 600 places– tingués èxit. La resolució de la concessió s'empara en els resultats de l'informe de la comissió encarregada d'analitzar la gestió de l'obra. Entre les consideracions, es va concloure que la UTE va incomplir moltes de les clàusules del contracte d'adjudicació. El retard en el procés es deu a la impossibilitat de localitzar alguna persona que representés Sistemas Alem després que el seu gerent, Rafael León, va morir fa uns mesos.

Un nou concurs

Un cop la concessió quedi resolta, es procedirà a elaborar un inventari de tot el que hi ha dins de l'aparcament de la Part Alta i després es convocarà un altre concurs per construir un aparcament convencional que, en principi, tindrà capacitat per a uns 400 cotxes, i que es confia que obrirà l'any que ve. Segons va explicar la presidenta d'AMT, Dolors Herrera, ja hi ha algunes empreses que han mostrat interès pel projecte, del qual el consistori ja té un dibuix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.